La policia busca l´expastor evangèlic de la congregació de Torroella de Montgrí que va ser denunciat per tres joves com a presumpte autor d´abusos sexuals. Segons els Mossos d´Esquadra, l´home, L.R., està il·localitzable i, de fet, s´estima que podria estar fora d´Espanya -segons El Periódico, l´home és d´origen colombià i té nacionalitat holandesa-.

Quant a la investigació policial, els mossos han informat que segueix oberta. La policia catalana ha tramès les tres denúncies als jutjats de la Bisbal d´Empordà, si bé no es descarta que hi hagi més denúncies ja que l´expastor treballava en un entorn on estava en contacte amb moltes persones.

L´església evangèlica va cessar L.R. de la seva tasca pastoral fa poques setmanes. Fins aleshores, exercia a Guadalajara, on es va traslladar l´any passat després de deu anys a Torroella de Montgrí. Segons va informar el rotatiu barceloní, les tres joves que van denunciar el pastor tenien 16, 13 i 10 anys quan van patir, presumptament, tocaments per part de l´expastor, el qual s´aprofitava de la seva autoritat per estar a soles amb les menors tant a la seu de la congregació a Torroella com al seu domicili.