L'Àrea de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, conjuntament amb l'institut de la població, duen a terme el projecte d'apadrinament de monuments i espais públics de la capital empordanesa. El treball de l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) de promoció econòmica i patrimoni és la coordinació de tot el projecte, que ja sobrepassa els cinc anys d'actuació i que enguany se centra en l'apadrinament de la Font de Santa Llúcia per part dels alumnes de tercer d'ESO amb la col·laboració de l'Ajuntament.

A proposta dels alumnes, s'ha sanejat la font i s'hi ha col·locat una placa commemorativa que recorda la història de la font i la relació de la zona amb l'arribada de l'aigua a la població a través de les fonts.

L'acte d'apadrinament de la Font de Santa Llúcia es va celebrar sota l'atenta mirada dels 125 alumnes de tercer d'ESO de l'institut de la Bisbal i va consistir en una explicació del professor Quim Rodríguez sobre el significat i la importància d'apadrinar un monument. Enric Marquès, regidor d'Ensenyament, va explicar-los quines actuacions s'havien pogut fer a partir de les seves propostes.

L'objectiu d'aquest projecte és que els joves del municipi coneguin i, sobretot, aprenguin a valorar els monuments del seu patrimoni. La tasca es realitza a partir d'un treball directe que els permet apropar-se a la seva història i plantejar propostes de millora i conservació dels monuments que apadrinen.

Fins ara s'han fet els processos d'apadrinament en diversos espais públics, com ara la plaça Benet Mercader i la font de Germans Sitjar, així com un panteó que commemora els fets del Foc de la Bisbal de l'any 1869, situat al cementiri municipal.