L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha formalitzat aquesta setmana la compra d'uns terrenys que hi ha al pati del Monestir i que permetran completar el quadre del claustre inacabat de l'equipament. Es tracta de 444 metres quadrats del jardí privat que formen un queixal a dins de la plaça de l'Abadia, de manera que quedarà enllestit el quadrat del claustre. L'adquisició, ha informat Ràdio Sant Feliu, permet recuperar la supefície original i ha de permetre desenvolupar el nou projecte per aquest espai, que no és altre que el del futur Museu Thyssen, ha afegit l'alcalde ganxó, Carles Motas.

El batlle ha comentat que el cost d'aquesta parcel·la per a l'Ajuntament és de prop de 40.000 euros i ha afegit que si bé permetrà desenvolupar part del Thyssen, la corporació l'havia de comprar igualment, ja que es tracta d'una zona verda d'acord amb la qualificació que té en el planejament urbanístic municipal. L'emissora ha concretat que en l'acord de la transacció l'Ajuntament s'ha compromès a conservar quatre dels til·lers de grans dimensions que hi ha plantats en aquest espai del jardí, que forma part d'una gran extensió.

El regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, ha explicat que la compra representa "un pas més per dotar l'equipament" del futur Museu Thyssen. La idea és que aquest pati posterior comparteixi un espai lliure amb un edifici de nova construcció que actuiï com a sala expositiva.

L'avantprojecte del futur museu considera que aquest espai buit permet ubicar-hi una gran sala, a cota de la planta baixa i de fàcil connexió amb els recorreguts interns de l'edifici. La nova construcció, precisa el document, ha de ser respectuosa amb l'entorn.

La proposta obligaria a excavar el pati per situar la nova edificació a nivell de la planta baixa, alhora que la coberta quedaria a nivell de la primera planta. L'avantprojecte suggereix que aquesta nova sala del pati podria acollir el gruix de la col·lecció. El projecte d'adequació del Monestir perquè esdevingui el Museu Thyssen té un pressupost de cinc milions d'euros.