L'Ajuntament de Palafrugell i els sis establiments que tenen terrassa a la plaça Nova de la vila han acordat que redueixin l'ocupació de la via pública entre un 10 i un 15% del que tenien assignat. L'alcalde, Juli Fernández (PSC), ha explicat que la mesura s'ha pres per fer compatible l'ús de la plaça com a via pública amb el de les activitats econòmiques ja que l'extensió de taules i cadires s'havia disparat i dificultava el pas de vianants. En tot cas, els establiments -són sis, segons el batlle- tenen uns dies concrets que poden recuperar el percentatge que redueixen: els dies de la Festa Major i que hi ha balls a la plaça, ha concretat Fernández.

El batlle ha exposat que l'any passat es va incorporar una cinquena terrassa a la plaça i, enguany, una sisena. Fernández ha explicat que han rebut queixes de veïns per la manca d'espai per transitar alhora que les autoritats municipals també es van adonar d'aquesta complicació. Amb aquesta situació, l'Ajuntament ha buscat "l'equilibri entre l'ús privat" i el públic de la plaça Nova, centre de Palafrugell.

L'Ajuntament ha mantingut converses amb els establiments que tenen terrassa i han acordat aquesta reducció d'entre el 10 i 15% de la superfície que ocupen en funció de cadascun. L'alcalde ha afegit que la reducció de l'ocupació de la via pública també comportarà la corresponent reducció a la taxa d'ocupació. El conveni entre l'Ajuntament i els locals té una vigència de dos anys i és prorrogable any a any fins a un màxim de quatre anys si cap de les dues parts el denuncia amb un mes d'antel·lació a la seva fi de vigència.

Fernández ha apuntat que l'any que ve abordaran la mateixa situació a la plaça Promontori de Llafranc aprofitant la reforma del passeig.