Els Mossos d'Esquadra van detenir el 19 de juny una parella, de 26 i 34 anys, ambdós de nacionalitat romanesa i sense domicili conegut, com a presumptes autors de dos delictes de furt. Fonts del cos policial han informat que el dia 29 de maig els Mossos van tenir coneixement que s'havien produït dos furts en la zona del mercat municipal de la població de Palafrugell.

A una de les víctimes li van sostreure la cartera amb 500 euros i 40 lliures esterlines i a l'altre, 1.200 euros i la documentació. Les dues víctimes eren de nacionalitat estrangera i es trobaven de vacances. Arran dels fets, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació que, gràcies els indicis recollits i la col·laboració ciutadana, va recuperar una de les carteres i va identificar els autors del delicte.

El matí del 19 de juny, i arran del dispositiu comarcal de prevenció als mercats que els Mossos d'Esquadra fan amb les policies locals, una patrulla de mossos va localitzar a Palafrugell a dues persones que podrien coincidir amb les descripcions dels autors dels furt al mercat de la localitat, han informat les fonts.

Els agents varen realitzar les gestions oportunes i finalment varen identificar als lladres i els van detenir com a presumptes autors de dos delictes de furt. Un cop a comissaria els agents van constatar que aquestes persones tenien diversos antecedents pels mateixos fets arreu del territori espanyol.

Els detinguts, amb antecedents, van quedar en llibertat i citats per passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà quan siguin requerits.