La bocana del nou projecte del Port d'Aro serà "més raonable"

Club Nàutic i Sierra de Mías acorden un conveni que els iguala a l'hora de prendre decisions

27.06.2016 | 06:35
L´assemblea de socis del Club Nàutic que va aprovar el nou conveni de la UTE amb 189 vots a favor i un en contra.
L´assemblea de socis del Club Nàutic que va aprovar el nou conveni de la UTE amb 189 vots a favor i un en contra.

Joan Tubella, representant de l'empresa Sierra de Mías, ha manifestat que arran de les negociacions que han mantingut amb l'actual junta del Club Nàutic Port d'Aro s'han acordat algunes modificacions en el projecte de renovació, que inicialment pujava 25 milions d'euros. Tubella ha exposat que el projecte serà "més racional", amb menys excessos, de manera que "l'amarrista tingui el millor preu".

Tubella ha explicat que el projecte que van presentar el novembre passat era de màxims, i que d'aquí s'aniria reduint en funció del que diguessin les administracions, sobretot, el Departament de Medi Ambient. En l'acord amb la nova junta -crítica amb el projecte i amb els acords que hi havia entre l'anterior junta i Sierra de Mías-, s'ha decidit executar una bocana "més raonable".

Un dels aspectes que més controvèrsia va aixecar d'aquest projecte fou la bocana i l'espigó ja que el morró actual es desplaçava uns 85 metres i la bocana s'ampliava de 40 a 60 metres. La nova proposta és d'unes dimensions més petites. També s'ha decidit no fer els camarots.

El representant de Sierra de Mías ha afegit que el disseny del projecte final depèn del que digui la Ponència Ambiental del Departament de Medi Ambient -calcula que tardarà un any-, el pla parcial que ha d'aprovar l'Ajuntament i Ports de la Generalitat.

Quant als amarratges, el projecte dels quals havia estat criticat per la nova junta perquè entenien que foragitava les embarcacions petites, Tubella ha explicat que "la pressió de la compra és sobre els amarratges grans; i no sobre els amarratges d'embarcacions de vuit metres d'eslora", però que si això canviés, estarien disposats a canviar la flota. En tot cas, Sierra de Mías ja va exposar en tot moment que d'acord amb la seva experiència en la gestió d'instal·lacions nàutiques, el mercat de les embarcacions havia evolucionat cap a models de mida més gran, de manera que les petites havien perdut pes en les flotes d'altres ports. Tubella ha afegit que la flota també es pot veure modificada en funció del que digui Medi Ambient de la bocana i els amarratges per a transeünts que s'hi preveuen.

El nou conveni iguala la força del Club a la de Sierra de Mías dins de la unió temporal d'empreses que tenen. Així, si en l'inici de la unió temporal d'empreses que van formalitzar les dues entitats per participar en el concurs de la concessió, Sierra de Mías disposava del 60% i el Club del 40% restant, ara el poder s'equilibra i tots tenen el 50%. Tubella ha concretat que amb aquesta modificació del conveni "el Club té més força a l'hora de prendre decisions en l'execució del projecte".

El president del Club, Vicenç Arqués, ha manifestat que amb l'acord inicial "havíem quedat (el Club) en desigualtat, de manera que Sierra de Mías podia fer i desfer com vulguessin; ara, totes les decisions seran preses per les dues parts". Aquesta modificació també ha comportat canvis en el repartiment dels beneficis.

Tubella ha afegit que la relació amb el Club és "boníssima".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places a la Corxera

L'equip de govern engega el procés perquè les obres siguin una realitat en dos anys i s'enterri el...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema