L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro compta 22 domicilis ocupats al municipi

D'aquests, 21 són propietat d'entitats bancàries i almenys en un hi viuen menors

30.06.2016 | 07:25

L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro va aprovar en el ple municipal d'aquest dilluns un protocol d'actuació per prevenir i controlar l'ocupació d'habitatges en el municipi. En la sessió plenària l'equip de govern va informar que actualment, al municipi, hi ha comptabilitzats un total de 22 habitatges ocupats, dels quals 21 són propietat d'entitats bancàries. A més, en almenys un d'ells s'ha detectat la presència de menors, cosa que fa més delicat el cas.

El regidor d'Habitatge, Narcís Palahí (Independents per Santa Cristina), ha exposat que els darrers mesos hi ha hagut una proliferació d'habitatges ocupats, fins arribar a aquesta xifra de 22, la major part dels quals són propietat d'entitats bancàries. Davant d'aquesta realitat, el protocol busca fer front a les vessants jurídica i social que suposa tenint en compte el dret dels propietaris i el dret a la propietat privada; les necessitats de les famílies en risc d'exclusió, el dret d'accés als serveis municipals i els drets del menor i de la infància; els interessos econòmics de les empreses subministradores de serveis bàsics i la qualitat de les relacions veïnals i de convivència entre els veïns. Julio Rico (EMP), a l'oposició, creu que s'ha d'aclarir què passa amb l'aigua i la llum en en el cas d'ocupacions amb menors, i qui se'n fa càrrec. I creu necessari el compliment estricte del protocol per evitar l'efecte crida.

A través del protocol, l'Ajuntament es compromet a tenir un llistat actualitzat dels habitatges propietat d'entitats bancàries i d'aquells que siguin susceptibles de ser ocupats; a enviar informació a propietaris i administradors perquè prenguin les mesures necessàries per evitar l'ocupació; i a oferir a les entitats bancàries la possibilitat de signar convenis de col·laboració amb l'Ajuntament amb l'objectiu de crear una borsa d'habitatges de lloguer social.

A més, el protocol d'actuació determina què han de fer la Policia Local, els Serveis Socials i els urbanístics de l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema