El govern de Madrid ha adjudicat a l'empresa Matías Arrom Bibiloni SL les obres de reforma i rehabilitació del passeig del Molinet, a l'Estartit. L'Estat va fer l'adjudicació aquest dilluns per un import de 575.204,34 euros (sense IVA) i el termini d'execució és de sis mesos. El cap del Servei de Costes a Girona, Jordi Planella, ha concretat que la previsió és que la obres comencin després de l'estiu, el setembre o l'octubre. Aquest rehabilitació és llargament reivindicada, si bé el govern espanyol l'havia condicionat a l'execució prèvia de la consolidació de la vessant de la muntanya del cap de la Barra, intervenció que es va finalitzar l'abril del 2014.

El projecte de rehabilitació del passeig elaborat el 2011 tenia un preu d'uns dos milions d'euros, una xifra que posteriorment es va rebaixar als 1,6 milions amb un estudi per reduir els costos. La licitació final del projecte es va fer per un preu de 965.431,92 euros (sense IVA). Planella ha precisat que les propostes amb baixes temeràries del preu del projecte han estat desestimades, de manera que el preu d'adjudicació ha de garantir-ne l'execució.

Les obres començaran amb la retirada dels serveis existents i la demolició del paviment i d'un mur. També s'excavarà la part posterior del mur per després consolidar-lo. Entre altres actuacions de reforç del mur que dóna al mar es col·locarà pedra de 800 a 1.200 quilos a l'escollera. En el tram de mur més erosionat s'hi col·locaran blocs de pedres de 4.000 a 6.000 quilos. Quant als dos trams de mur deteriorats, se'n construiran de nous. El projecte inclou la renovació del sanejament, el subministrament d'aigua potable i elèctric, així com l'enllumenat públic, bancs, papereres i barana d'acer inoxidable al llarg de 260 metres. Es reconstruirà el sòl del passeig, on es diferenciarà la zona de vehicles de la de vianants.

Planella respon

El Servei de Costes és un dels ases dels cops quan es tracta d'atacar el govern central. El diputat gironí de CDC al Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà, va afirmar durant aquesta darrera campanya electoral que Madrid té una política «d'inversió zero» al litoral gironí i li va atribuir «incompetència i ineficiència» a l'hora d'invertir en la reposició de platges, completar els camins de ronda o finalitzar projectes ja iniciats. Amb l'adjudicació del passeig del Molinet, Planella treu pit i respon a Xuclà que «el govern espanyol compleix i el Servei Provincial de Costes de l'Estat a Girona fa la seva feina i vetlla perquè els projectes que s'han parlat es duguin a terme». I, dirigint-se directament a Xuclà, considera que «o està massa a Madrid escalfant la cadira o no es passeja gaire» perquè, afirma, els darrers quatre anys Costes ha destinat més d'un milió d'euros a conservació i manteniment del litoral gironí, a més d'altres actuacions extraordinàries com reparar el passeig dels Griells i portar-hi sorra, restaurar dunes a l'Escala i Castelló o fer una passarel·la al camí de ronda de Roses, cosa que incrementa la xifra fins als tres milions.

També s'ha adreçat a l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon (CDC), amb qui es van enganxar arran de les obres de l'hivern passat als Griells. Planella ha manifestat que amb el passeig del Molinet «veurà que l'Estat i el director de Costes treballem i som actius en tenir la costa gironina el més ben arreglada possible» i ha insistit que Torroella i l'Estartit és el municipi de la Costa Brava que més inversió ha rebut de Costes els darrers quatre anys amb més d'un milió d'euros.

L'alcalde ha valorat com «una molt bona notícia» que després de l'estiu comencin les obres del passeig però ha lamentat les declaracions que li ha dedicat Planella perquè, diu, sempre ha valorat positivament la seva tasca al capdavant del Servei de Costes. Cordon ha exposat que «només li he criticat que Costes va tirar pel dret a treure una rotonda dels Griells i que la rampa d'accés a la platja no està feta» i que les crítiques en època electoral anaven cap la candidata del PP, Concepció Veray.