La Cantada d´Havaneres de Calella de Palafrugell ha marcat els començaments dels estius a la Costa Brava des de 1966. Any rere any, cada primer dissabte del mes de juliol, l´esdeveniment ha aconseguit instaurar i consolidar una tradició musical i cultural que ha arrelat a Calella de Palafrugell.

La cantada tindrà lloc dissabte, 2 de juliol, a les 22.30h, a la platja del Port Bo, que comptarà amb la participació de la cantant i compositora palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz i dels grups Port Bo (Palafrugell); Bergantí (Malgrat de Mar) i Peix Fregit (Palafrugell). Aquestes són les tres formacions musicals que en més ocasions han intervingut al llarg de la història de la Cantada: el Port Bo, que hi ha cantat tots els caps de setmana; el Peix Fregit, en 34 ocasions, i finalment el Bergantí, de Malgrat de Mar, amb prop d'una desena d'intervencions.

Per celebrar aquest cinquantè aniversari s´estrenarà una havanera commemorativa, El salam de Calella, creada per Josep Bastons (música) i Carles Casanovas (lletra) i s´interpretaran les cançons més cantades en les 49 edicions anteriors. I és que l´organització prometen que la cantada de demà serà una vetllada amb sorpreses que promet ser la més especial dels últims anys. En acabar les actuacions, a partir de les 0.30h hi haurà concerts de prop a les tavernes de Calella de Palafrugell.

La Cantada es podrà seguir en diferents punts del territori on es col·locaran pantalles gegants, a partir de la transmissió de TV3. Es podrà veure a la platja del Canadell, la platja del Port Pelegrí, la platja de Llafranc i a la plaça Nova de Palafrugell i a punts llunyans com Puigcerdà, Tortosa, Lleida i Sant Feliu de Llobregat. I com també ja és habitual la cantada es podrà seguir per diverses emissores de ràdio.

A més, la Cantada s´ha programat als auditoris de Catalunya: a Tarragona, al setembre/octubre; a l'Auditori de Girona el 24 de setembre; al Palau de la Música Catalana el 29 de setembre; a l'Auditori Pau Casals d'El Vendrell a l'octubre i a Tàrrega l'1 d'octubre.

Molt més que havaneres

Al llarg de tot el cap de setmana, Calella viurà en permanent ebullició, amb concerts i actuacions en directe a les diferents platges del nucli, pensats per a tots els públics.

Entre avui i diumenge tindrà lloc un festival al voltant de la Cantada amb els concerts gratuïts de Sara Pi, Les Anxovetes, Eduard Gener, Unión Havanera, Els Cremats, Judith Neddermann, Sanjosex, Pau Alabajos, entre d'altres. Per altra banda, Andrés Calamaro actuarà al festival de cultura i acció ÍTACA i donarà el punt final al cap de setmana d´havaneres.

Connexió Calella-Palafrugell

Aquest any, i com a novetat, un bus llançadora gratuït comunicarà Palafrugell i Calella els dies 2 i 3 de juliol, per tal de descongestionar i millorar la mobilitat per Calella. El bus llançadora, de l´empresa Sarfa, col·laboradora del cinquantenari, circularà cada 15 minuts enllaçant la plaça d´Europa de Palafrugell amb la plaça del Doctor Trueta de Calella.

Dissabte, dia 2, circularà entre les 17.30h i les 4.50h de la matinada, amb una hora de pausa per al conductor entre les 22.30h i les 23.30h. L´endemà, diumenge, 3 de juliol, el bus llançadora circularà entre les 17.30 i la 1.00h de la matinada, amb una interrupció del servei entre les 21.30 i les 22.30h.