L'inici de l'estiu a Calella de Palafrugell el marca, sense cap mena de dubte, la celebració de la tradicional cantada d'havaneres. Però no només això. Des de fa anys, a la finca del desaparegut periodista i escriptor Carles Sentís, s'hi organitza una recepció que és ja una part indestriable de la vetllada. I és que per a Sentís, que va ser un dels impulsors de la cantada, la jornada d'ahir era -fins queva morir el juliol de l'any 2011- un dels dies més especials de l'any. Diuen els que el coneixien que quan arribava l'esperat dia els ulls li brillaven més que mai. Segurament per això, el seu fill, Carles Sentís, va decidir mantenir el llegat del pare.

Molts amics de la família i representants de les principals famílies que estiuegen a la zona van acudir ahir una vegada més a la casa dels Sentís. Entre els convidats hi havia Francisco Javier Moll, president del grup Editorial Prensa Ibérica (EPI), editor de Diari de Girona, i la seva esposa i vicepresidenta del grup, Arantxa Sarasola; el president d'honor del grup Vocento, Santiago Ybarra, i la seva esposa, Mercedes Batista, el president de la fundació Liceu Opera House US, Francisco Gaudier o la vídua del destacat empresari Enrique Puig, Eulàlia de Puig, els veneçolans Jorge Massa i la seva esposa, Anita Cisneros de Massa, entre molts altres.

A la recepció oficial, a més, excusada la presència per imprevistos de darrera hora del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no hi van faltar el conseller Cultura, Santi Vila, i la de Benestar, Dolors Bassa. Entre els assistents també hi havien alcaldes de diverses poblacions com la de Figueres, Marta Felip, i el de Palafrugell, Juli Fernández, o el delegat del Govern, Eudald Casadesús. El president de l'ANC, Jordi Sánchez, Pilarín Bayés, el directiu de Sarfa Enric Gimeno, Jordi Turull o Joan Roca van ser altres dels convidats que no es van voler perdre la vetllada. La finca Sentís es va convertir ahir en l'epicentre social de la vetllada.