La Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat té en tramitació un expedient per posar fi a la concessió de l'edifici dels Banys de Sant Elm, a Sant Feliu de Guíxols. El motiu és l'estat d'abandonamet i la manca d'utilització durant un any sense justificació, un dels motius que recull l'article 79 de la Llei de Costes perquè caduqui la concessió administrativa del domini públic maritimoterrestre. Ràdio Sant Feliu ha exposat que la Generalitat i l'Ajuntament han mantingut contactes per tractar aquesta decisió, la qual ha quedat aturada ja que la concessionària va presentar un pla director que també s'ha de tramitar. La concessió expira el 2018 i l'Ajuntament segueix interessat a obtenir la propera concessió d'aquest edifici, ha afegit l'emissora.

L'obertura de l'expedient exposa que la concessió vigent és de 1895 i la van rebre Baldomero Ribó i Roque Sala per fer un establiment de banys i un bar-club. El 1955, la concessió va ser transferida a Turispania -concessionària també del Club de Mar- i, el 1964, la part dels banys va passar a mans de Touring Comercial SA.

El cert és que l'informe d'obertura de l'expedient de caducitat de la concessió posa de manifest diversos incompliments de la concessió. De fet, per ordre ministerial del 21 de maig de 2008 ja es va declarar la caducitat de la concessió perquè s'havien realitzat obres no autoritzades amb un increment del volum superior al 10% per l'ampliació del bar-club i la construcció d'un restaurant -d'acord amb el projecte autoritzat el 1958, aquest increment es va fer sobre una zona destinada a terrassa-; per canviar la finalitat de la concessió -va passar de banys i bar a discoteca i restaurant- i "per arrendament il·legal a Crams 96 SL" -que va realitzar l'activitat de discoteca-. Però aquest primer expedient de caducitat no es va resoldre dins del termini legal establert, de manera que la concessió va seguir vigent.

Ara, la Generalitat té obert des del febrer de l'any passat aquest segon procés d'extinció de la concessió dels Banys de Sant Elm per, a més, estar en desús.