L'assemblea de l'Estartit Som Tots (LEST) va acceptar ahir al vespre que les dues regidores negociïn l'entrada de la formació al nou equip de govern de Torroella de Montgrí d'ERC-Junts i UPM. Amb la incorporació de LEST, es constituiria un tripartit amb nou regidors i, per tant, tindria la majora absoluta del consistori (format per 17 regidors). També comportaria que les tres formacions ja poguessin presentar la moció de censura a l'acalde Jordi Cordon (CDC), ja que es requereix que almenys la firmin nou regidors.

La portaveu del grup municipal de LEST, Sílvia Comas, va exposar que l'assemblea veu amb certes reticències el possible govern nou -si bé Comas va dir que no s'havia assenyalat ningú, els membres de la formació recorden que el candidat a ser alcalde amb el nou govern, el republicà Josep Maria Rufí, es va oposar frontalment a la constitució de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit el mandat passat-, "però ens ha donat un vot de confiança per seguir negociant i arribar a un acord de govern".

Les dues regidores, Sílvia Comas i Sandra Pibernat, defensen l'entrada de LEST al govern com el mitjà perquè l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit funcioni correctament i s'aclareixin temes que aquest primer any de mandat no han rutllat. Comas va concretar que en aquestes negociacions que han de venir hauran de tractar l'àrea de Turisme, el funcionament de la brigada o el compliment del conveni entre l'Ajuntament i l'EMD en les inversions, de manera que el 37% de l'import que es pressuposti a inversions durant tot el mandat es destini a l'Estartit. Comas també va apuntar que l'entrada de LEST al govern li donaria estabilitat amb els nou regidors. La portaveu del grup municipal de LEST va mostrar-se confiada que "amb la bona voluntat de tots, arribarem a un acord per formar govern".