El jutjat d'instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols ha decretat el sobreseïment d'una denúncia contra l'expresident de la junta liquidadora de l'entitat urbanística de conservació de la urbanització Mas Pere, a Calonge, Pedro Gil, i dos dels exmembres.

El procés presenta, aparentment, certes deficiències, ha posat de relleu Gil, ja que si bé apareix com a denunciat, no ha tingut accés a les diligències prèvies i malgrat que va ser cridat com a testimoni, considera que la declaració que li van prendre a la caserna de la Guàrdia Civil de Girona era d'imputat perquè, entre d'altres coses, van fer-li portar documentació.

Gil exposa que les actuacions policials eren per un presumpte delicte d'apropiació indeguda de fons i malversació de diner públic, segons li van manifestar els agents. I remonta la història al requeriment que l'Ajuntament va fer-li l'any passat perquè l'informés de la situació de 365.962,67 euros que el consistori va abonar, a través del TSJC, a l'entitat urbanística. A més, ho va posar en coneixement del president del TSJC, el Fiscal en cap del TSJC i del contenciós administratiu del TJSC aquesta petició.

Ja que Gil no ha tingut accés a les diligències prèvies, creu que la declaració que li va prendre la Guàrdia Civil és arran d'aquesta tramitació que va fer l'Ajuntament. En tot cas, després que li prengués declaració la Guàrdia Civil, la jutgessa de Sant Feliu ha decretat el sobreseïment perquè «no existeixen indicis» de la comissió de cap delicte.

Gil ha exposat que aquests diners es troben al mateix lloc que fa 15 anys: en un compte bancari preparats per quan s'hagin de pagar les obres d'urbanització. I ha precisat que no va atendre la demanda d'informació de l'Ajuntament «perquè la documentació que tinc, també la tenen ells».

Com que l'anterior equip de govern (CiU i ERC) va aprovar requerir-li la informació a través del ple, Gil demana que ara es faci el mateix amb l'arxiu de les diligències i se n'informi al TSJC i a tots els propietaris de Mas Pere. I es reserva el dret a emprendre accions legals contra l'Ajuntament.