El partit de COET, a l'oposició a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, ha criticat la possible configuració d'un govern integrat per ERC-Junts, UPM i LEST ja que entén que «no suposa un canvi real ni una millora pel municipi, on LEST només mirarà pels seus interssos partidistes; el Sr. Rufí (ERC-Junts) per poder continuar vivint de la política; i UPM per no acabar de perdre tot el seu electorat».

El portaveu de COET, Gregori Sarquella, no s'ha mossegat la llengua i ha manifestat que Rufí «és un antidemòcrata, dèspota i que actua com si tingués la veritat absoluta, tal i com va demostrar quan va ser alcalde» i ha comunicat que la comissió executiva i l'assemblea del partit han acordat que no donaran suport a cap govern que lideri el republicà.

Gregori Sarquella ha recordat que, si bé ERC-Junts i UPM han parlat de coincidències de projectes per al municipi, els dos partits del pacte han estat en desacord durant aquest any de mandat en les ordenances, el pressupost, les vaquetes i el projecte de la zona esportiva. De Jordi Colomí (UPM), Sarquella creu que «ha defraudat els seus votants» per no haver volgut ser alcalde quan en tenia l'oporunitat ja que COET apostava perquè fos el batlle i signifiqués «un canvi real».

Pel que fa a LEST, el grup del COET considera que «s'ha venut al principal enemic de l'Estartit, el Sr. Rufí, un polític que s'ha caracteritzat per prescindir de l'Estartit quan va governar». I indica que UPM ha justificat molt el pacte i LEST, el seu oferiment per entrar-hi, dues situacions que pel COET posen de relleu que poden no estar-ne del tot convençuts.

Rufí no va entrar a valorar directament les paraules de Sarquella i es va limitar a mostrar la seva satisfacció pel consens aconseguit i va manifestar estar «il·lusionat pel nou projecte de futur de Torroella i l'Estartit». Sílvia Comas (LEST) va respondre que «el nostre objectiu és complir el nostre programa» i que «no pensem en èpoques passades perquè sinó sempre estaríem a l'oposició». Finalment, Jordi Colomí va manifestar que entenia el malestar de COET perquè la seva opció era pactar amb CDC, malgrat que els convergents «prioritzaven pactar amb LEST». Ahir, les tres formacions seguien negociant la constitució del tripartit.