El conseller de Salut, Antoni Comín, va visitar ahir l'hospital de Palamós i la residència geriàtrica Palamós Gent Gran. A la tarda, va mantenir reunions amb la direcció i diferents representants dels dos centres, una de les quals va ser amb els comitès d'empresa de l'Hospital i del CABE. En aquesta trobada, els representants dels treballadors van posar de manifest la necessitat d'un nou TAC així com de material quirúrgic, va explicar un dels assistents a la trobada amb el conseller, el delegat sindical de Metges de Catalunya, Antoni Duran (Metges de Catalunya ha convocat aquest any dues jornades de vaga a l'Hospital de Palamós per reclamar millores laborals dels facultatius).

Duran va manifestar que Comín va exposar un missatge de bona voluntat, però que no suposa cap canvi de la situació dels treballadors sanitaris quan el pressupost és el mateix que anys anteriors. Duran, que és cirurgià, va comunicar que el material quirúrgic ja té «moltes hores de treball», mentre que pel que fa a la renovació del TAC, va concretar que «és vell i tecnològicament obsolet» ja que, per exemple, la resolució de la imatge és inferior a la dels nous, que emeten menys radiació.

En la reunió, que va durar prop de 45 minuts, Comín també va manifestar la necessitat d'equilibrar el repartiment dels recursos ja que el Baix Empordà rep menys diners que la mitjana catalana. Aquest tema va ser un cavall de batalla l'any 2014, però segons Duran, la diferència es manté. D'acord amb les dades de 2013, la despesa per habitant a la comarca fou de 701,30 euros, quan la mitjana era 969,75.