Torroella detecta uns 200 habitatges que podrien estar buits

L'Ajuntament farà ara un treball de camp per confirmar els que estan deshabitats amb l'objectiu de destinar-los a lloguer social

08.07.2016 | 10:54
L´alcalde (esquerra) i el possible futur alcalde, Josep Maria Rufí, ahir
L´alcalde (esquerra) i el possible futur alcalde, Josep Maria Rufí, ahir

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va celebrar ahir el primer ple després de la sortida del govern d'ERC-Junts i, possiblement, va ser el darrer de Jordi Cordon (CDC) com a alcalde, arran de l'acord entre els seus exsocis de govern i UPM, amb la més que probable incorporació de LEST.

Després dels retrets dels darrers dies, el ple es va desenvolupar amb normalitat. Membres de la Penya San Marcos van assistir-hi per mostrar el seu suport a Convergència per haver aprovat les vaquetes-una aprovació que va desencadenar el trencament del govern-. Entre els punts aprovats, hi ha el pla per fer el treball de camp per comprovar les dades sobre habitatges buits al municipi.

L'alcalde va exposar que l'objectiu es tenir «un inventari real dels habitatges buits que hi ha al municipi», detectar quins són propietat d'entitats bancàries i intentar que els destinin a lloguer social a través del Departament d'Habitatge.

Sandra Bartomeus (ERC-Junts), exregidora d'Habitatge fins aquest mes de juny, va exposar que en una primera fase, de caràcter teòric, s'han detectat uns 200 habitatges que podrien estar buits. La regidora va explicar que, a través de les dades del consum d'aigua, es van trobar molts més habitatges que podrien estar buits, però llavors se'ls va aplicar diversos filtres -com ara que tinguin una superfície d'entre 40 i 120 metres quadrats, o que es trobin en els nuclis de Torroella i l'Estartit ja que s'entén que són millors perquè es volen destinar a lloguer social- i van sortir aquests 200.

Ara, la segona fase, que és aquest pla de treball de camp, consistirà a verificar pis per pis que, efectivament, no estan habitats. També s'haurà de comprovar si els propietaris són particulars o entitats financeres. Amb aquests darrers, Bartomeus va explicar que la Generalitat treballa per lligar convenis amb bancs i caixes perquè cedeixin els habitatges buits als ajuntaments a fi de destinar-los a lloguer social. Quant als particulars, se'ls bonifica l'IBI si el posen a la borsa de lloguer social. La regidora va afegir que hi ha una gran necessitat d'habitatges de lloguer social ja que ara mateix n'hi ha sis (o set) i cap està disponible, si bé n'hi ha demanda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

La rehabilitació del passeig del Molinet s´acabarà a l´abril

La rehabilitació del passeig del Molinet s´acabarà a l´abril

El secretari d'Estat de Medi Ambient lloa el model de desenvolupament sostenible de l'Estartit

Suspenen per avui la recerca de la parella desapareguda a s´Agaró

Suspenen per avui la recerca de la parella desapareguda a s´Agaró

Els Mossos d'Esquadra han revisat aquest dijous el camí de ronda en aquesta zona

Busquen al litoral de s´Agaró una parella desapareguda dijous

Busquen al litoral de s´Agaró una parella desapareguda dijous

Es reactiva la recerca per mar i els Mossos investiguen les càmeres de la zona per mirar si els...

Les obres del Molinet a l´Estartit no s´acabaran fins l´abril

Les obres del Molinet a l´Estartit no s´acabaran fins l´abril

L'Estat admet retards i espera que no hi hagi més inconvenients - L'Ajuntament reclama una solució...

Enllaços recomanats: Premis cinema