Molta gent de Torroella de Montgrí i l'Estartit va fregar-se els ulls quan va veure que CDC i ERC-Junts tancaven un pacte de govern a finals de juny de l'any passat: el convergent Jordi Cordon i el republicà Josep Maria Rufí es donaven la mà el 26 de juny de 2015 i somreien. Una imatge que un any després sembla impossible de repetir, però també ho semblava després del mandat anterior: les batalles dialèctiques entre Cordon (alcalde) i Rufí (cap de l'oposició) van ser intenses en els plens del 2011 al 2015.

A més, amb l'acord de 2015, Cordon es retrobava amb Sandra Bartomeus, número dos de la llista ERC-Junts. El 2011, Bartomeus es va presentar a les municipals com a número dos de CiU i va ser la primera tinenta d'alcalde fins que va marxar del govern el febrer de 2014, de la qual cosa va responsabilitzar Cordon.

El convergent no havia de ser alcalde el juny de 2015, ja que havia arribat a un acord amb UPM i LEST?que garantia un govern amb majoria absoluta, però amb la condició que Jordi Colomí fos el batlle. Cordon ho va acceptar però després es va fer enrere. La sospita és que Rufí li va garantir l'abstenció d'ERC-Junts, és a dir, els republicans no buscarien una majoria absoluta per escollir alcalde, i garantia al convergent l'alcaldia perquè era el candidat de la llista més votada. Malgrat les bones paraules de Cordon i Rufí, l'oposició percebia la manca de sintonia entre tots dos, la qual s'ha fet evident quan ERC-Junts va decidir sortir del govern perquè l'alcalde va utilitzar el vot de qualitat en una junta de govern local per aprovar la celebració de les vaquetes d'aquest any, malgrat el posicionament en contra del ple. Finalment, la moció de censura, que Cordon sempre ha sigut conscient que podia patir, ja té dia i hora.