L'empresa que realitza la recollida de residus al municipi de Forallac, Servitransfer SL, va tenir llogat del 25 de febrer de 2011 al 24 de febrer de 2016 un tot terreny de la marca Toyota i del model Land Cruiser (tres portes). Així consta en el Registre General de Vehicles de la Direcció General de Trànsit. La matrícula d'aquest tot terreny coincideix amb la del vehicle que habitualment utilitza el batlle de Forallac, Josep Sala, d'acord amb la informació que té el grup municipal de Tots Som Forallac-ERC, a l'oposició a l'Ajuntament, que dijous va recriminar al batlle que «un càrrec electe no pot disposar o fer ús del vehicle d'una empresa que treballa per l'Ajuntament». Sobre el cas, Sala va manifestar que era un assumpte de caràcter privat del qual no donaria explicacions, però sí que va afirmar que és un vehicle de renting que paga des del primer dia.

El grup de Tots Som Forallac va fer públic dijous el que considera que és una situació irregular sobre la contractació del servei de recollia d'escombraries al municipi, que realitza Servitransfer. Una situació que el batlle va manifestar que, «administrativament, podria ser discutible» si és correcta o no. Per sortir de dubtes, Sala va explicar que l'Ajuntament ja estava treballant en la redacció del plec de clàusules tècniques i administratives per treure a concurs obert aquest servei. Una documentació que l'alcalde espera aprovar aquest mes.

La denúncia no es va acabar aquí, sinó que Tots Som Forallac va vincular directament l'alcalde amb Servitransfer a través del vehicle que utilitza el batlle. Segons el grup municipal de l'oposició a Forallac, Josep Sala disposa d'un tot terreny -el de la imatge-, la matrícula del qual el lliga amb el citat Toyota que l'empresa de la recollida d'escombraries ha tingut llogat els darrers cinc anys -el titular és Santander Consumer Renting SL-. El domicili fiscal del tot terreny és a la província Madrid. El document de la DGT també posa de manifest que el vehicle va passar favorablement l'ITV el 24 de febrer de 2015 a l'estació de la ciutat de Girona.

La data de matriculació del vehicle és el 24 de febrer de 2011 i, l'endemà, ja va ser arrendat per Servitransfer SL. Un lloguer que va acabar el 24 de febrer de 2016. Segons Tots Som Forallac-ERC, Sala encara utilitza aquest tot terreny, i ja l'utilitzava abans que acabés l'arrendament de Servitransfer SL. La portaveu de Tots Som Forallac, Marta Puig, va exigir a l'alcalde que doni explicacions i deixi el vehicle.