Una trentena de professors de centres de secundària de les comarques gironines i barcelonines van interessar-se per la ruta del poeta Joan Vinyoli (Barcelona, 1914-1984) de Begur durant una jornada que va fer-se dimarts al municipi empordanès. La jornada, organitzada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, va tractar "El patrimoni literari, un recurs educatiu".

La ruta Vinyoli és un recorregut per nou punts del municipi rellevants per al poeta: on va estiuejar, els cafès, casinos i bars que freqüentava; els llocs per on passejava i que van inspirar els seus poemes (mirador de Sant Ramon, escales del Castell, Castell, i el mirador que porta el seu nom i que es va inaugurar el setembre del 2009 amb motiu del 25è aniversari de la seva mort). Vinyoli va estar al municipi begurenc amb familiars i amics durant 25 estius, des del 1954 fins al 1978, ambdós inclosos. Aquestes estades a Begur van marcar profundament la seva obra i la seva vida. Per això Vinyoli va arribar a dir: "El lloc important i definitiu com a centre de les meves experiències de tot ordre, poètic i vital, va ser Begur".

Abans de fer el recorregut, Miquel Martín, escriptor i estudiós del poeta, els va fer una explicació dels orígens i els motius que van portar a crear-lo. Acabada la ruta, d'uns 90 minuts, els participants van poder escoltar Andreu Blanch, geògraf i membre de l'associació TELL, que els hi va parlar sobre l'ús didàctic del mapa literari català.

D'altra banda, i relacionat també amb el poeta Vinyoli, l'àrea de Cultura va programar ahir un concert amb el grup Silvamara, que va oferir un viatge per la poesia catalana des de Ramon Llull fins a Joan Vinyoli. L'actuació musical va tenir lloc a la biblioteca municipal. Silvamara la formen Maria Bellver (veu), Salvador Queralt (guitarra clàssica) i Sebastià Alomar ?(flautes).