L'Ajuntament de Sant Feliu fa reduir l'horari d'obres a l'Elke

Queixes d'establiments de restauració i de veïns per les molèsties que generen els treballs

18.07.2016 | 07:04
L'Ajuntament de Sant Feliu fa reduir l'horari d'obres a l'Elke

Les obres del futur Hotel Elke de Sant Feliu de Guíxols no paren, cosa que ha motivat queixes d'establiments de restauració i veïns de l'entorn. En porta la veu cantant la responsable de l'Hostal Chic, que es troba a l'altre costat de la Rambla del Portalet. Sorolls, pols i talls de trànsit són les molèsties que generen els treballs. Afirma que li ha afectat tant a l'allotjament com a la terrassa de l'establiment, una situació que, afegeix, li ha ocasionat pèrdues econòmiques. També ha iniciat una recollida de firmes perquè l'Ajuntament intervingui. El regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, ha explicat que l'obra té llicència i compleix amb els requisits perquè pugui seguir endavant durant la temporada d'estiu, "com la resta d'obres que hi ha en marxa a Sant Feliu". El regidor, però, ha informat que sí que han hagut d'advertir els operaris de l'horari de treball en època estival, que ha de ser de les nou del matí a les set del vespre.

Saballs ha concretat que algun dia les obres al solar del futur establiment hoteler havien començat abans de les vuit del matí i s'havien allargat al vespre -la Carme del Chic va queixar-se a través de les xarxes socials que els operaris van treballar fins a dos quarts de deu del vespre el passat 7 de juliol-. Per aquest motiu, l'Ajuntament els va comunicar aquest dimarts que els treballs s'han de fer dins de l'horari establert.

Si bé l'ordenança de sorolls i vibracions estableix en l'article 31 que "en temporada d'estiu, diumenges i festius de tot l'any no es podrà fer servir maquinària que produeixi soroll", Saballs ha manifestat que l'obra se cenyeix a altres articles de la reglamentació que permeten seguir els treballs. I ha concretat que les obres també compleixen el que marca la llicència d'obres.

El regidor d'Urbanisme ha afirmat que l'Ajuntament no autoritza enderrocs o l'obertura de rases a l'estiu, sempre i quan no sigui un cas excepcional -per exemple, i seguint amb l'Elke, va permetre l'enderroc de la façana dels serigrafiats per motius de seguretat, cosa que es va fer aquest dimecres-. Finalment, Saballs recorda que "som un municipi de 22.000 habitants i han de conviure-hi les diferents activitats, ja sigui hosteleria, indrústia, construcció o comerç".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema