El republicà Josep Maria Rufí s'ha convertit aquest migdia en nou alcalde de Torroella de Montgrí després que hagi prosperat la moció de censura contra el batlle sortint, Jordi Cordon (CDC). La moció de censura ha comptat amb els 11 vots dels partits impulsors (ERC-Junts, UPM, LEST i la CUP) i sis en contra de CDC i COET. Rufí ha manifestat "l'honor i la responsabilitat" que assumeix amb el càrrec, el qual ja va ocupar del 2009 al 2011. El nou batlle s'ha compromès a mantenir el diàleg dins del govern (de moment integrat per ERC-Junts, UPM i LEST, mentre es negocia si hi entra la CUP) i amb l'oposició i ha apel·lat a la necessitat que els veïns del municipi "se sentin orgullosos de la nostra vila"

En la intervenció prèvia a la votació, Rufí ha recordat que l'ús del vot de qualitat de Cordon per aprovar els correbous d'aquest mes d'agost va ser "el detonant" per sortir del govern i promoure una moció de censura. De cares a l'acció del nou govern, el republicà ha manifestat "la voluntat del govern de recuperar el prestigi perdut" i impulsar la zona esportiva, la biblioteca de l'Estartit, el centre d'interpretació de les Medes i reduir l'endeutament de l'Ajuntament. Alhora que ha estès la mà a CDC i COET "perquè és l'hora de grans acords".

Per la seva part, Cordon no s'ha mossegat la llengua i ha retret a ERC-Junts (els seus ex socis) que, malgrat el pacte de govern signat fa un any on s'especificava que cap dels dos grups presentaria una moció de censura, ells l'hagin tirat endavant. Per l'exbatlle, Rufí "és la imatge viva del que no pot ser un alcalde; i no ho dic jo sinó al poble a través de les urnes" ja que ERC-Junts va ser la segona força més votada. Cordon ha repartit per a tots els grups impulsors de la moció de censura -de LEST, amb els quals va formar govern l'anterior mandat, ha afirmat que "l'entitat municipal descentralitzada de L'Estartit està en les pitjors mans possibles"; mentre que també s'ha dirigit durament a L'exregidora de CiU l'anterior mandat, Sandra Bartomeus, i ara fent coalició amb ERC i Junts, de qui ha dit que "no és persona de confiança"-. Cap de les formacions ha entrat a respondre directament Cordon. Només el portaveu d'UPM, Jordi Colomí, li ha comentat que CDC "hauria de fer autocrítica perquè 11 de 17 regidors han presentat la moció de censura".