L'oposició a l'Ajuntament de Forallac, el grup municipal de Tots Som Forallac-ERC, s'ha mostrat sorprès que fins ara el govern de CDC no hagi fet res per solucionar les possibles irregularitats que hi ha amb el servei de la recollida d'escombraries, que realitza l'empresa Servitransfer. Després que dimecres se celebrés un ple extraordinari demanat per l'oposició per tractar aquest tema, la formació de Tots Som Forallac ha mostrat la seva sorpresa perquè «s'hagi esperat a tenir una oposició activa i amb ganes de treballar per reaccionar davant de la il·legalitat amb la qual es troba el municipi» amb aquest servei, ja que fa almenys 16 anys que no hi ha concurs per adjudicar-lo. L'Ajuntament està en procés de convocar-lo.

El grup de l'oposició sosté que s'ha d'iniciar un procediment de revisió d'ofici dels actes de l'Ajuntament respecte del servei i demanar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya l'emissió del corresponent informe. En aquesta línia tampoc es descarta «la possible exigència d'indemnitzacions per danys i prejudicis que pugui fer l'empresa Servitransfer a l'Ajuntament i demanar la nul·litat de la taxa d'escombraries que l'ajuntament està exigint i cobrant als contribuents de Forallac».

Tots Som Forallac va denunciar públicament la presumpte irregularitat en la gestió del servei de recollida d'escombraries la setmana passada. Acompanyava aquesta denúncia una petició per l'alcalde Josep Sala: que deixés d'utilitzar un vehicle, el lloguer del qual va pagar Servitransfer entre el 2011 i el 24 de febrer d'aquest any, segons consta en el Registre General de Vehicles de la Direcció General de Trànsit. El grup de l'oposició va aprofitar el ple per qüestionar l'alcalde per aquest assumpte, però Sala va rebutjar donar-ne cap resposta en aquell moment, va explicar després del ple la portaveu de Tots Som Forallac, Marta Puig -en declaracions a aquest diari, el batlle va circumscriure el tema del vehicle en la seva vida privada-. El partit confia que Sala els doni una resposta escrita.

D'acord amb el document de la DGT, l'empresa que realitza la recollida de residus al municipi de Forallac va tenir llogat del 25 de febrer de 2011 al 24 de febrer de 2016 un tot terreny de la marca Toyota i del model Land Cruiser (tres portes). La matrícula d'aquest tot terreny coincideix amb la del vehicle que habitualment utilitza Sala, d'acord amb la informació que té Tots Som Forallac. Puig ha recriminat al batlle que «un càrrec electe no pot disposar o fer ús del vehicle d'una empresa que treballa per l'Ajuntament».