El nou equip de govern de Torroella de Montgrí, el tripartit integrat per ERC-Junts, UPM i LEST, ja ha tancat el cartipàs, del qual donarà compte en el ple que tindrà lloc demà a les vuit del matí. L'alcalde Josep Maria Rufí recupera l'àrea d'Hisenda -ja tenia aquesta delegació en el govern que va formar durant un any amb el grup de Convergència-; mentre que Urbanisme l'assumeix el portaveu d'UPM, Jordi Colomí. Del tercer partit del govern, LEST, Sílvia Comas serà la regidora de Gestió Costanera i Platges i Sandra Pibernat, de l'àrea de Turisme.

Rufí dirigirà, a més de l'àrea d'Hisenda, Administració Electrònica, Bon Govern i Transparència, i els Serveis Municipals. Els altres regidors d'ERC-Junts tindran les següents delegacions: Sandra Bartomeus liderarà Gestió Territorial, Oficina Tècnica, Medi Ambient, Salut i Habitatge; Marc Calvet, Promoció Econòmica, Comerç, Ocupació i Empresa i Participació Ciutadana; finalment, Jordi Regincós assumeix Cultura i Festes, Patrimoni Cultural, Educació i Can Quintana. Per UPM, Colomí serà el resposable d'Urbanisme i el desenvolupament de la zona esportiva, llicències d'obres i activitats, la brigada, Esports i Món Rural. Josep Martinoy serà el nou responsable de Comunicació, Seguretat Ciutadana, mobilitat urbana, innovació i desenvolupament i Espai Ter. Roser Font s'encarregarà d'Acció Social i Cooperació, Joventut i Recursos Humans.

Quant a les tinences d'alcaldia, Colomí i Martinoy (ambdós d'UPM) tindran la primera i la segona, respectivament. La tercera serà per a Sandra Bartomeus (ERC-Junts); la quarta per a Sílvia Comas (LEST) i la cinquena per a Marc Calvet (ERC-Junts). Tot i el tancament d'aquest cartipàs, el nou govern segueix en negociacions amb la CUP per veure si s'hi integra. En el cas que entrés, es redistribuirien algunes delegacions -una de les peticions de la CUP és portar Habitatge, Acció Social, Joventut i Participació Ciutadana.