L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí (ERC-Junts) tindrà una dedicació exclusiva d'almenys 40 hores setmanals, mentre que el primer tinent d'alcalde, Jordi Colomí (UPM), i el segon, Josep Martinoy (UPM), tindran cadascún una dedicació parcial d'almenys 20 hores a la setmana. El sou de l'alcalde serà de 3.197 euros bruts al mes amb 14 pagues, mentre que l'import de les dues parcials serà de 1.829 euros bruts al mes, també amb 14 pagues. Aquests imports són els mateixos que tenia l'anterior govern, integrat per CiU i ERC-Junts. El juliol de l'any passat, l'alcalde Jordi Cordon (CiU) tenia la dedicació exclusiva i les dues parcials les van atorgar a Rufí i a Sandra Bartomeus (ERC-Junts). Les retribucions es van aprovar amb el vot de l'equip de govern (ERC-Junts, UPM i LEST), l'abstenció de CiU i el vot en contra de la CUP i el COET. La resta de les retribucions als càrrecs electes per assistència als plens (366 euros) i a les juntes de govern local (366 euros) també es mantenen, va concretar el batlle (l'assistència a comissions informatives i plens extraordinaris no es cobra a Torroella).

Ahir a les vuit del matí, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va celebrar el primer ple amb el nou equip de govern. Va ser de caràcter extraordinari i, entre d'altres, va establir les retribucions, les delegacions i altres assumptes de caràcter organitzatiu i representatiu de la corporació. El manteniment dels imports de les retribucions va motivar el vot en contra de la CUP, partit amb qui el govern negocia la seva incorporació. El regidor cupaire, Carles Ventura, va justificar el vot en contra perquè ja ho van fer l'any passat i perquè volien que les retribucions als regidors es reduïssin un 15% -precisament, aquesta rebaixa és una de les 18 peticions que l'assemblea de la CUP ha demanat al govern per entrar-hi. La CUP també va posicionar-se en contra de la delegació de competències que es va fer del ple a l'alcaldia i a la junta de govern local -un altre dels 18 punts que ha demanat la CUP, retornar competències al ple. Ventura va argumentar que la seva intenció és evitar la concentració de poder en l'alcalde i en el govern perquè el tingui el ple, l'òrgan que consideren més representatiu.

L'exalcalde i portaveu de CiU, Jordi Cordon, no va entrar a valorar les retribucions -són les mateixes que hi havia amb el seu govern-, però sí el cartipàs. Cordon va manifestar que el nou govern no representa "cap canvi de tendència" respecte de l'anterior, "és un punt i seguit del que es venia fent". Tampoc el veu transversal, com sosté Rufí, i considera que corre el risc que hi hagi solapament entre regidors, especialment a l'àrea d'Urbanisme entre Jordi Colomí i Sandra Bartomeus. En aquest punt, Rufí va concretar que Colomí serà l'encarregat del planejament general i de la gestió diària de l'àrea d'Urbanisme, mentre que Bartomeus s'encarregarà del planejament derivat, sectors que l'alcalde veu ben diferenciats.

L'exalcalde tampoc veu amb bons ulls que LEST s'encarregui de l'àrea turística ja que considera que la "focalitzaran" a l'Estartit. I lamenta que la delegació a Sandra Pibernat (LEST) s'anomeni "destinació turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes", ignorant el Montgrí i el Baix Ter. Josep Maria Rufí va rebutjar aquest temor de Cordon que Turisme se centri a l'Estartit i va recordar que el nom de l'àrea inclou tant el nom de la vila costanera com el de Torroella.