El grup municipal de CiU de Torroella de Montgrí, a l'oposició, ha manifestat que demanarà un informe al secretari sobre les retribucions del batlle, Josep Maria Rufí (ERC-Junts). CiU té dubtes si l'import que percep s'ajusta al que marca la llei -no pel que cobrarà a l'Ajuntament, sinó per la suma amb les indemnitzacions que percep com a diputat provincial-.

La llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local estableix un quadre del que poden cobrar els representants locals en funció del nombre d'habitants que té el seu municipi. En el cas de Torroella, amb una població d'entre 10.001 habitants i 20.000, el límit són 50.000 euros. La interpretació que fa la Direcció General de Coordinació de competències amb les comunitats autònomes i entitats locals -òrgan estatal- de la citada llei és que «el límit màxim total que poden percebre els membres de corporacions locals per tots els conceptes retributius i d'assistències (...)» són els que recullen aquesta citada taula.

Rufí ingressarà com a alcalde 44.758 euros bruts a l'any, xifra a la qual ha de sumar el que percep a la Diputació -aquí, cobra en funció de les assistències, de manera que pot ingressar un màxim de 24.000 euros a l'any-. La interpretació que s'ha de fer és jurídica ja que, per exemple, la Diputació estableix les retribucions en funció de la capital de la província, Girona, de manera que la taula de retribucions que marca la legislació ja és una altra perquè el nombre d'habitants és molt superior.

Cordon ha manifestat que entén i defensa que l'alcalde ha de tenir un sou, però també diu que hi ha la llei i «hem de ser els primers de donar exemple». L'exalcalde ha afegit que si el secretari estableix que els ingressos de Rufí són correctes, ells no s'hi oposaran. Cordon també és conseller al Consell Comarcal del Baix Empordà i ha comentat que les retribucions que percebia d'aquest ens s'adequaven a la normativa, tenint en compte que el convergent, quan era batlle, tenia el mateix sou que ara té el republicà. Rufí ha respost als dubtes de CiU que li sembla correcta que vulguin aclarir-los amb un informe del secretari i que ell, prèviament, ja s'havia assessorat sobre aquest tema.

COET critica el tripartit

D'altra banda, COET, que no va parlar al ple de la moció de censura, ha denunciat de nou el «mercadeig amb els vots dels ciutadans» amb el nou govern tripartit i ha acusat UPM d'haver «defraudat els seus votants» per no haver obtingut l'alcaldia quan podia. També acusa el partit encapçalat per Jordi Colomí de vendre «els seus socis de Més per l'Estartit» al pactar amb LEST ja que l'objectiu de Més per l'Estartit «era desbancar LEST de la presidència de l'EMD perquè no tingués més poder, i ara LEST mana més que mai»; cosa de la qual també responsabilitza ERC-Junts. I afegeix la sorpresa que LEST «s'ha venut una vegada més al que, al seu entendre, és el principal enemic de l'Estartit, ERC i, a més, simplement pels seus interessos».

COET no veu bé el sou de Rufí -de l'Ajuntament i altres organismes- perquè «el que fa és crear més descrèdit de les persones cap a la política i els polítics» ni que «el cost polític de Turisme i Platges s'ha doblat, assignant» a les dues regidores de LEST «aquest tasca amb una retribució anual de 26.352 euros».