Les atraccions que es troben a l'aparcament de la platja de l'Estartit es començaran a desmuntar avui després que hagin estat en funcionament 12 dies, amb motiu de la Festa Major de Santa Anna -festivitat que va tenir lloc ahir-. La voluntat de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit és reduir aquesta xifra de dies a cinc, segons ha manifestat el seu president Genís Dalmau (LEST), que considera excessiu que les atraccions hi hagin estat dos caps de setmana per les molèsties de fressa que provoquen a veïns i visitants i perquè ocupen un espai important d'aparcament.

De fet, la Junta de Veïns de l'entitat descentralitzada de l'Estartit ja va aprovar el novembre passat la reducció dels dies que estan en funcionament les atraccions a cinc, però no s'ha aplicat. Dalmau ho ha atribuït a una manca de coordinació entre l'ens que presideix i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, que és l'òrgan que autoritza l'ocupació de l'espai. De manera que la reducció de dies no es va traslladar als firaires.

Dalmau ha expressat la voluntat que les atraccions segueixin presents a l'Estartit amb motiu de la Festa Major, però que la seva estada es limiti a cinc dies -inclòs un cap de setmana-, com sol passar en els altres municipis, ha afegit. Veïns de l'Estartit van manifestar a aquest diari queixes pel soroll que produïen les fires, queixes que també va rebre el president de l'EMD. Dalmau ha afegit que un altre inconvenient que les atraccions estiguin en funcionament tants de dies són que redueixen l'espai d'aparcament de la platja i interfereixen la celebració d'altres activitats en el passeig, com poden ser els concerts de jazz.