Emesa Corporació Empresarial, societat de promoció industrial, posarà en marxa una nova cadena d'hotels especialitzada a la comarca del Baix Empordà durant els pròxims tres anys, en què preveu l'obertura d'una desena d'establiments en els pobles medievals de la zona. Per iniciar el procés, Emesa ha tancat la compra del Palau d'Ullastret, una finca coneguda com Can Romaguera, que serà restaurada. La propietat disposa de fins a 2.500 metres quadrats per a ús hoteler, amb una inversió de set milions d'euros. L'empresa no ha decidit encara el nom de la cadena, que estarà integrada per hotels amb encant destinats a un públic que busca descansar sense les interferències del servei d'un hotel.

Per això, les habitacions estaran dotades de tecnologia de confort i amb dissenys avantguardistes, mentre que els serveis addicionals de l'hotel, com gastronomia, salut o entreteniment, només es donaran sota demanda i estaran subcontractats.

Can Romaguera es troba just a l'entrada de la població: és una masia gran que es troba a sobre de la muralla i que es distingeix per les seves arcades.

El conseller delegat d'Emesa, Ferran Forrellad, considera que aquesta iniciativa intenta professionalitzar una activitat hotelera a l'Empordà, que ara està molt segmentada i en mans de particulars i ha dit que volen seguir l'«exemple de la Toscana». Emesa preveu tant comprar immobles com integrar negocis ja en funcionament que compleixin o s'adaptin als criteris fixats.

Aquest no és el primer projecte perquè Can Romaguera aculli un establiment hoteler. L'any 2009, els propietaris de la masia van tramitar l'obertura d'un hotel de quatre estrelles. Malgrat que van arribar a tramitar la llicència ambiental, el projecte no es va consolidar i no va tirar endavant.

Aleshores, l'immoble ja necessitava una inversió important per adequar-la i oferir un establiment hoteler de quatre estrelles. A més, els propietaris de la casa van haver de tractar reiteradament amb el Departament de Cultura de la Generalitat ja que està catalogada i, per tant, la restauració ha de conservar molts dels elements de l'edificació.