L'Ajuntament de Palafrugell ha instal·lat un nou grup de semàfors al carrer de la Barceloneta de Llofriu, la travessia urbana de la carretera C-66 que travessa la població. Ahir també es va instal·lar els nous radars de velocitat a la travessera de Llofriu, va informar l'alcalde Juli Fernández, que va explicar que en principi entraran en funcionament demà, però estaran en període de proves durant un mes.

Els radars que hi haurà ara seran els convencionals de control de velocitat i substitueixen el sistema que hi havia fins al mes de gener, que anava lligat al semàfor. En principi, la càmera es disparava amb els vehicles que se saltaven el semàfor en vermell, però es van detectar errors en la presa d'imatges que van portar l'Ajuntament a anul·lar les 6.808 multes que s'havien imposat des del juliol passat, quan va entrar en funcionament. De les sancions, al gener, 2.020 ja havien ser abonades pels presumptes infractors, els quals han de presentar un recurs de revisió de la sanció perquè quedi anul·lada i li retornin els diners pagats.

D'altra banda, els nous semàfors, que complementen al ja existent a l'alçada del carrer de Baix, estan situats a la confluència del carrer de la Barceloneta amb el carrer del les Planes i el camí dels Horts i tenen com a finalitat afavorir la fluïdesa del trànsit, evitar retencions i, sobretot, garantir la seguretat al nucli de Llofriu, facilitant la incorporació a la via principal (o el seu creuament) als vehicles provinents dels carrers situats a banda i banda de la travessia urbana, ha informat l'Ajuntament.

Els semàfors per als vehicles que accedeixen a la carretera pels carrers de les Planes i dels Horts disposen d'un sensor que detecta la seva presència i activen el vermell dels semàfors de la carretera. Així, aquest vehicles poden incorporar-se a la via principal o creuar-la amb la màxima seguretat, una maniobra, fins ara, molt dificultosa a causa de la gran densitat de trànsit del carrer de la Barceloneta. Aquesta mesura ha comportat el canvi de sentit del carrer de Baix i la senyalització horitzontal i vertical dels carrers que donen accés al carrer de la Barceloneta en aquella part del nucli urbà de Llofriu. Les persones que han de creuar el carrer de la Barceloneta han fer-ho pel pas de vianants que es troba situat al semàfor que ja estava instal·lat amb anterioritat i que s'activa a demanda del vianant.

Els vehicles que circulin per la travessera trobaran els semàfors en verd, a excepció quan un vehicle vulgui accedir pels carrers regulats pels nous semàfors o per demanda d'un vianant.