Enuig al govern de Pals per les acusacions del síndic de greuges

Li reclama que es retracti tot i que no podrà «reparar el mal que han fet a l'honor» del poble

31.07.2016 | 07:18

L'anunci que el síndic de greuges va fer dijous que investiga per presumptes irregularitats urbanístiques l'Ajuntament de Pals ha encès l'equip de govern (Junts per Pals i CDC) perquè «ens sentin indefensos i prejutjats davant una forma d'actuar que considerem parcial, injusta i arbitrària» ja que considera que es va encarregar d'escampar «acusacions no demostrades». Per aquest motiu, li reclamen que es retractin «i mirin d'esmenar l'error de judici que han comès», si bé «no podran reparar el mal que han fet a l'honor i prestigi d'un poble, però potser ens sentirem tots plegats una mica menys ofesos». L'assumpte fa referència a la tramitació dels plans urbanítics de Rodors i Roca Blanca, els quals han aixecat oposició social.

Aquest dijous, el síndic va emetre un comunicat que anunciava que «investiga presumptes irregularitats urbanístiques» per la tala de pins en zones on se suposa que no es poden autoritzar perquè hi ha suspensió de llicències. També informava que havia demanat a l'Ajuntament en quin punt es troba la tramitació del nou POUM i per què.

L'equip de govern de Pals s'ha sentit atacat pel síndic per «acusacions no demostrades» i li retreu que no actuï amb la discreció i reserva que estableix la llei que regula el funcionament d'aquesta institució. El govern local retreu al síndic que «està acusant l'Ajuntament d'accions o omissions d'extrema gravetat abans de requerir al propi interessat la informació completa respecte d'això -segons el govern, la petició formal del síndic no va entrar a l'Ajuntament fins ahir al migdia-». I li pregunta que «si de veritat volien saber si s'estan trepitjant zones dunars o si les tales estan autoritzades, no creu vostè que el més professional hauria estat preguntar-ho?». No obstant això, els mitjans de comunicació ja se n'havien fet ressò ampliament, de manera que entén que les «acusacions que es desprenen del seu comunicat tenen un caràcter molt perjudicial».

Finalment, l'equip de govern demana al síndic que es retracti «i mirin de subsanar l'error de judici que han comès». I que, un cop ja ha sol·licitat la documentació sobre aquestes tramitacions urbanístiques, l'«estudiïn amb deteniment» i, «quan aclareixin que l'Ajuntament no ha comès cap irregularitat, es donin la mateixa pressa a comunicar-ho als mitjans amb què han escampat les acusacions». Li retreu vulnerar «la presumpció d'innociència» i «fa mal a tot un poble, una comunitat de persones que, gràcies a vostès, han vist tacat el nom del seu municipi».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'assamblea d'enguany de Cittaslow, a Corea del Sud
Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

El municipi de Begur, actuant en representació de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida...

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l'Estació de Castell d'Aro presenta des del passat divendres una fesomia...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Enllaços recomanats: Premis cinema