Palamós convocarà un concurs públic per a l'organització del Carnaval

Desavinences entre algunes colles han motivat la decisió de l'Ajuntament

08.08.2016 | 07:18
Imatge de la rua del Carnaval de Palamós d´aquest mes de febrer passat.
Imatge de la rua del Carnaval de Palamós d´aquest mes de febrer passat.

L'equip de govern de Palamós convocarà un concurs per a l'organització del Carnaval de l'any que ve. La decisió, ha explicat el regidor de Cultura Francesc Subirats, està motivada per les diferents visions d'organització que hi ha actualment entre algunes colles i l'Associació del Carnaval de Palamós -l'organitzadora de l'esdeveniment des de l'any 1983- i que no s'han pogut conciliar per evitar aquest procés administratiu. El concurs serà per a entitats palamosines, ha informat Ràdio?Palamós, i determinarà qui rebrà la subvenció de 27.000 euros per a l'organització del Carnaval de l'any que ve.
Fins a l'edició d'aquest 2016, l'organització del Carnaval palamosí corria a càrrec de l'Associació del Carnaval de Palamós, la qual tenia un conveni amb l'Ajuntament pel qual li atorgava aquesta subvenció i posava a la seva disposició la Policia Local i la brigada. Subirats ha comentat que aquesta entitat s'ha encarregat exclusivament de l'organització dels actes més importants del Carnaval.
Aquest any, però, han sortit veus discordants entre els participants respecte de l'organització. Subirats ha concretat que hi ha hagut més d'una colla que s'ha queixat. Ràdio Palamós cita l'Associació Cultural Showboys, que va fer públic el passat febrer la seva disconformitat amb alguns aspectes d'aquesta edició del Carnaval: el preu de les entrades per veure els espectacles de les colles, que es faci pagar al públic de la rua o la davallada d'assistents al ball de disfresses. També reclamava una major participació. L'Associació va respondre que està oberta a la participació de les colles a l'hora de decidir, cosa que Showboys no havia fet mai. I va fer públics els comptes de l'entitat.
Davant d'aquestes diferències, l'Ajuntament va treballar per reconduir-les i arribar a un acord entre les parts, cosa que no ha estat possible, ha concretat Subirats. Davant la possibilitat d'aquesta situació, l'equip de govern ja va advertir que prendria la decisió de treure l'organització del Carnaval a concurs, cosa que va aprovar en la junta de govern local de dijous de la setmana passada.
El regidor afirma que, «guanyi qui guanyi», el Carnaval de?Palamós seguirà sent un esdeveniment participatiu. I manté l'aposta perquè sigui una entitat la que organitza la celebració i no l'Ajuntament, precisament, per conservar aquest element més participatiu de la societat civil.
La disparitat d'opinions en l'organització d'un esdeveniment tan emblemàtic com el del Carnaval no és exclusiu aquest any de Palamós. A Sant Feliu de Guíxols, l'Associació de Festes Ganxones, que havia col·laborat en més de 30 edicions del Carnaval de la localitat, va rebutjar fer-ho aquest any perquè no estava d'acord amb el recorregut de la rua programat per l'any 2017 per la seva perillositat i per discrepàncies amb l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Recreació del futur aparcament de la Corxera.
Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L'alcalde de Palafrugell sosté que la Generalitat «s'equivoca» en algunes irregularitats detectades...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

Enllaços recomanats: Premis cinema