El Consorci de les Gavarres i l'Ajuntament de Palamós han formalitzat un conveni de col·laboració per a fomentar la divulgació dels valors del suro a través del projecte internacional ecoturístic «From Bark to bottle», que pretén posar en valor la cultura del suro entre el públic nord-americà. L'Ajuntament de Palamós es compromet a fer una aportació de 1.000 euros que es destinaran al cofinançament del projecte impulsat per la Fundació Americana Cork Forest Conservation Alliance(CFCA) i a diverses iniciatives de conservació al massís de les Gavarres.

El president del Consorci de les Gavarres, Fermí Santamaria i l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, han signat el conveni de col·laboració, coincidint amb l'estada del darrer grup d'americans que han visitat Catalunya amb el touroperador Two birds one Stone dins del programa del «From Bark to bottle». L'acte de signatura ha comptat amb la presència de Juan Treviño en representació de Two birds one Stone i de la Fundació Americana Cork Forest Conservation Alliance. Santamaria i Puig han valorat molt positivament poder participar d'aquest projecte internacional per situar Les Gavarres i Palamós com a destinació d'ecoturisme.

Amb el conveni amb l'Ajuntament de Palamós, s'han signat fins a data d'avui un total de 15 convenis amb altres ajuntaments i empreses que han permès aconseguir 16.000 euros, la meitat dels quals es destinaran a projectes de conservació al massís de les Gavarres.