L´Ajuntament de Platja d´Aro està decidit a arribar fins a l´origen per evitar que la situació de pànic col·lectiu que es va viure ahir a la nit al centre no es torni a repetir. Una ´flash mob´ amb turistes alemanys que simulaven que perseguien uns paparazzis amb pals de ´selfie´ mentre ho gravaven va generar una situació d´alarma perquè la gent va creure que era un atac terrorista amb armes.

L´alcalde del municipi, Joan Giraut, ha explicat que es reuniran amb el sector turístic -hotels, càmpings, operadors i agències- per informar-los que per poder oferir activitats al carrer com ara ´flash mob´ cal tenir el permís de l´Ajuntament, una autorització que no tenien els responsables de l´activitat d´ahir. "I si no els donem el permís, hauran de buscar altres destinacions per fer-ho", ha afegit Giraut que ha demanat perdó a tots els afectats per la situació viscuda.

El consistori decidirà si es presenta com a acusació particular un cop el jutge hagi valorat els fets. Hi ha cinc monitors detinguts per un delicte de desordre públic que està previst que passin a disposició del jutge aquest matí.