L'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà va denunciar aquest dimarts davant dels Mossos d'Esquadra la crema de l'estelada que onejava a la plaça dels Comtes d'Empúries, just davant del castell, que acull les dependències de l'Ajuntament. L'alcalde, David Fonts, va explicar dimarts que la bandera estava hissada en el màstil que hi ha a la plaça des de finals de l'any 2011, i que mai abans havia patit cap tipus d'incident. El fet que l'accés a la corda de la bandera estigui a certa alçada apunta cap a una acció deliberada. L'alcalde també va comentar que l'Ajuntament ja ha encarregat una nova estelada per arborar-la en el màstil.

David Font va relatar que cap a les set del matí del dimarts va rebre un missatge telefònic d'un veí que l'informava que l'estelada de davant de l'Ajuntament havia estat cremada. L'alcalde va exposar que desconeixia qui podia haver estat o quines intencions tenien el o els individus que li havien pres foc. En tot cas, va comentar que la corda per hissar-la i baixar-la es troba a certa alçada ja que per fer aquestes operacions els encarregats utilitzen una escala, cosa que posa de manifest que, molt probablement, l'acció havia estat intencionada.

Són els Mossos d'Esquadra, però, els que hauran d'investigar aquest assumpte i determinar qui i per què va dur a terme aquesta agressió.

No és el primer atac que les estelades pateixen en els darrers anys. Per exemple, l'agost de l'any passat, l'Ajuntament de Begur va denunciar que l'estelada que onejava des de fa anys al castell de la vila havia estat robada. A més, els individus que la van robar també van pintar en diferents punts, entre ells a la paret del castell, «Fora estelada».