Els Bombers de la Generalitat han controlat a les 09.19 hores l´incendi de vegetació de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l´Heura. En aquests moments remullen la zona afectada pel foc 4 dotacions terrestres. Al llarg de la matinada, els efectius dels Bombers han estat remullant tota la superfície cremada, per evitar revifalles. No hi ha hagut cap incidència; a més, a partir de les 01.00h ha començat a ploure a la zona.

Segons les darreres dades del Cos d´Agents Rurals, l´incendi ha afectat 53,63 Ha de vegetació, de les quals 47,53 són de conreus, 4,68, d´arbrat i la resta, matoll, pastura, vegetació urbana i terreny improductiu.

Una negligència és la possible causa de l´incendi que ahir va cremar a la zona de Campcerdans de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l´Heura i va requerir prop de quatre hores per poder declarar-lo estabilitzat. La directora territorial d´Agricultura, Elisenda Guillaumes, va apuntar la possibilitat que una burilla mal apagada hagués iniciat les flames però serà díficil comprovar-ho.

El cap dels Agents Rurals a la província, Ignasi Dalmases, indica que es va pentinar tota la zona propera al voral de la carretera de Cruïlles a la Bisbal on van iniciar-se les flames però sense trobar l´evidència que permeti determinar amb exactitud com es va originar el foc.

L´incendi es va declarar a dos quarts de quatre de la tarda al costat d´un camp de rostolls. La sequedat del terreny, les altes temperatures i el vent van propagar-lo ràpidament. En aquell moment la temperatura superava els 36º i la humitat d´un 22%. La virulència del foc va obligar a mobilitzar 13 mitjans aeris (3 helicòpters de comandament, 4 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac i 2 avions amfibis) i una cinquantena de dotacions terrestres. També una ambulància, a més dels pagesos que van col·laborar ruixant amb les cisternes o llaurant els camps amb els seus tractors per tallar l´avanç del foc.

Els Mossos d´Esquadra van haver de desallotjar tres veïns del mas Sisot, dues del mas la Torre i tres persones més d´una hípica propera a les flames. Cap d´elles va resultar ferida o afectada pel fum i van poder tornar al seus domicilis. Paral·lelament, els Mossos també van tancar la GI-664 i les vies locals que connecten els nuclis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l´Heura durant l´atac al foc, si bé quan va quedar estabilitzat la restricció al trànsit va ser menor.

El cap de la regió d´emergències de Girona, Enric Cano,va remarcar que focs com el d´ahir demostren la importància de disposar de franges de protecció d´incendis i va detallar que s´han hagut de desallotjar una desena de persones que hi havia en dos masos i una barraca de la zona.