L'entitat Salvem el Golfet considera que l'edificació que es construeix a sobre del penya-segat d'aquesta cala de Calella acumula fins a 21 motius per ser declarada il·legal. Ahir, la plataforma que lluita per l'enderroc d'aquesta casa va entrar tots aquests punts en format de denúncia urbanística a l'Ajuntament de Palafrugell perquè paralitzi les obres i anul·li les llicències i autoritzacions que li ha atorgat. Ara, l'Ajuntament té tres mesos per pronunciar-se i, si és en sentit negatiu a la denúncia, Salvem el Golfet portarà el cas al contenciós administratiu, va concretar l'advocat de l'associació, Eduard de Ribot, un lletrat amb experiència en casos d'excessos urbanístics i que va destacar que les entitats gironines de defensa del territori tenen en comú que "actuen malgrat que es digui que són guerres perdudes -en el sentit que lluiten contra projectes que ja han estat aprovat per les administracions corresponents i sembla que ningú els pugui aturar-".

De Ribot va citar tres motius principals pels quals considera que les autoritzacions donades al promotor de la casa són irregulars. Un d'aquests seria el fet que es vulnera la prohibició de construir en zona de risc geològic i d'urbanitzar en terrenys amb pendents superiors al 20%: el lletrat va exposar que la pendent en els terrenys on s'aixeca la casa superen el 30% i que no hi ha cap estudi geològic, malgrat que l'Estudi per la identificació de riscos geològics de Palafrugell va advertir que la cala del Golfet era un d'aquests punts i que, de fet, la cala ja havia estat clausurada per aquest perill.

En segon lloc, va citar que la construcció vulnera la servitud de trànsit i la de protecció, alhora que manca un informe del Servei de Costes que autoritzi aquests treballs. I, en tercer lloc, que no hi ha un estudi d'impacte i integració paisatgística del projecte de l'obra ni l'informe de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge.

D'altres motius que també aporta per aquesta presumpte irregularitat de la concessió de la llicència d'obres és que s'autoritza una alçària de l'edificació de 7,5 metres, quan la màxima establerta en aquesta zona pel POUM és de sis metres. Per l'advocat, aquests vulneracions certificarien que l'Ajuntament ha fet "un vestit a mida" al propietari de la finca perquè pugui fer aquesta casa.

L'alcalde, el regidor d'Urbanisme i l'Ajuntament han defensat sempre la legalitat de tots els aspectes de la nova edificació. En tot cas, el regidor d'Urbanisme, Xavier Rangel, sí que va admetre que "el resultat no ha estat l'encertat" pel que fa a l'impacte estètic i visual, cosa que volen corregir.