Palau-sator no té deutes amb els proveïdors de l'Ajuntament

L'alcalde informa que el consistori abona les factures en un termini mitjà de 12 dies

10.08.2016 | 07:10

L'Ajuntament de Palau-sator ha informat que no té cap deute amb els proveïdors de la corporació i que el seu període mitjà de pagament és de 12 dies, ha afegit l'alcalde Joan Sabrià. També ha exposat que, si al març el deute amb els proveïdors era de 247.038,67 euros i el període mitjà de pagament va ser de 439 dies, fou perquè la Generalitat no havia pagat la part que li corresponia de dues obres del PUOSC (concretament, l'obra de l'aparcament de Sant Feliu de Boada i les obres a l'Ajuntament vell de Palau-sator).

El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques va fer pública l'estadística trimestral de la morositat dels ajuntaments respecte dels proveïdors corresponent al març d'aquest 2016. Aquesta estadística situava l'Ajuntament de Palau-sator com dels que més tardava a pagar: establia que, al mes de març, la corporació pagava a un mitjana de 439 dies i el deute pujava, aleshores, a 247.038 euros. Unes xifres de les quals aquest diari es va fer ressò.

L'Ajuntament de Palau-sator, però, les ha volgut precisar ja que el deute a proveïdors provenia de les factures pendents de pagar als contractistes que van fer les obres de rehabilitació de l'antiga Casa de la Vila de Palau-sator i l'aparcament de Sant Feliu. Les obres estaven finançades per la Generalitat en més d'un 90% i, quan l'Ajuntament les va contractar, l'administració catalana acostumava a pagar entre 90 i 120 dies. El problema va sorgir, informa l'Ajuntament, amb les obres ja iniciades, quan la Generalitat «va allargar de forma indefinida i sense cap justificació» els termins de pagament. Aleshores, l'Ajuntament va haver de fer front a les seves obligacions ordinàries, i sumar-hi part dels diners que no aportava la Generalitat a les dues obres citades (de fet, l'Ajuntament va avançar més d'un 50% de l'import dels treballs, ha afegit Sabrià).

De fet, si aquest mes de març el deute de l'Ajuntament amb els proveïdors pujava a 247.038,67 euros -Sabrià ha concretat que l'import corresponia a les dues obres subvencionades per la Generalitat-, el de l'administració catalana amb Palau-sator era de 385.018,09 euros, import que «suposa gairebé el pressupost ordinari de l'Ajuntament». La corporació local va estar a punt de contractar un préstec per avançar els diners que faltaven als dos contractistes. Finalment, no va ser necessari perquè a l'abril la Generalitat «va pagar bona part dels seus deutes amb l'Ajuntament de Palau-sator», cosa que li va permetre pagar les factures pendents de les obres i fer net de deutes amb els proveïdors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'assamblea d'enguany de Cittaslow, a Corea del Sud
Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

El municipi de Begur, actuant en representació de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida...

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l'Estació de Castell d'Aro presenta des del passat divendres una fesomia...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Enllaços recomanats: Premis cinema