El govern bisbalenc troba a faltar un protocol per la crisi de l'aigua

La regidora d'Acció Social reconeix «improvisació» per la manca d'aquest document

15.08.2016 | 07:07

La regidora d'Acció Social de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, Maite Bravo (ICV-EUiA), va reconèixer ahir que al govern hi ha hagut «improvisació» a l'hora de fer front a la crisi que viu la ciutat arran de la declaració que l'aigua de l'aixeta no és apta per beure ni cuinar. Una «improvisació» que va lligar al fet que es tracta d'una crisi «sobrevinguda» i a la manca d'un «protocol clar» que la regidora considera que hauria d'estar fet quan la ciutat ja n'havia viscut una altra anteriorment, una dècada enrere arran de la presència de nitrats, també a l'aigua. El regidor de Comunicació, Josep Maria Castells (CUP), va anunciar la redacció d'aquest protocol, que també va reclamar la representant de CiU, Núria Anglada. De fet, la necessitat d'un protocol de resposta en una situació com aquesta és l'únic punt de la crisi de l'aigua en el que coincideixen l'equip de govern (ERC, la CUP i ICV-EUiA) i l'oposició (Independents per la Bisbal-PSC; Compromís per la Bisbal i CiU).

L'Ajuntament de la Bisbal va celebrar ahir un ple demanat per l'oposició per reprovar l'actuació de l'equip de govern, entre d'altres punts que ja ha anat posant en marxa (distribució d'aigua, compensar els ciutadans pel servei deficient del subministrament d'aigua) o ho ha fet a mitges (s'ha fet pública l'analítica feta a l'aigua de l'aixeta que va determinar que fos declarada no apta pel consum, però encara falta la feta en els pous i que va detectar, per primer cop, la presència excessiva de dos herbicides). Resumint, l'oposició critica a l'equip de govern que el 22 de juliol, tan bon punt va tenir coneixement que als pous s'hi havia detectat contaminació, no ho hagués comunicat a la població; i que, un cop que el Departament de Salut va declarar l'aigua «no apta per beure ni per cuinar», ha actuat sense previsió i, per exemple, el repartiment de bans ha estat deficient.

Quant a la comunicació o no de la contaminació el 22 de juliol, la regidora de Salut, Gemma Pascual (ERC), va afirmar que «mai posaria en risc la salut dels ciutadans» i va insitir que és Salut qui declara si l'aigua és apta o no i que ho fa en funció de les analítiques de l'aixeta, no dels pous. Mentre que l'alcalde Lluís Sais (ERC) va cridar que tothom, govenr i oposició, fes autocrítica. Bravo, per la seva banda, va demanar temps per posar a ple rendiment l'operatiu per distribuir aigua «perquè és una qüestió que no es pot resoldre en un dia».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

El Baix Empordà

L'assamblea d'enguany de Cittaslow, a Corea del Sud
Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

El municipi de Begur, actuant en representació de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida...

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l'Estació de Castell d'Aro presenta des del passat divendres una fesomia...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Enllaços recomanats: Premis cinema