L'Ajuntament de Platja d'Aro (Baix Empordà) ha decidit reforçar la campanya de civisme nocturn coincidint amb la Festa Major del municipi, que és aquest cap de setmana. La decisió del consistori arriba una setmana després de la 'flash mob' que va provocar el pànic al centre de la ciutat. Per la seva banda, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha anunciat que l'1 de setembre començarà a reclamar, en nom dels afectats que els ho han demanat, els danys i perjudicis que va provocar la situació de pànic de la setmana passada al sector de l'oci i la restauració. Ho farà per la via penal o per la via civil, si la penal finalment s'arxiva de manera definitiva.

Aquest cap de setmana s'executarà a Platja d'Aro la segona fase de la campanya de civisme nocturn "Maximum Fun, Mínimum Disturbance!" (Màxima Diversió, Mínima Molèstia). La primera fase es va fer a finals de juliol, quan diversos agents cívics de la ciutat van recórrer prop de 40 locals de restauració i oci de Platja d'Aro de dues de les principals zones més concorregudes de la localitat: l'avinguda central i el carrer Església.

Segons un comunicat del consistori, la primera fase "va servir per constatar una reducció important de les problemàtiques que més afecten el sector de l'oci nocturn com les festes alcohòliques" i per conscienciar "els usuaris del sector de l'oci nocturn envers els veïns en matèria de soroll i comportament responsable".

La campanya d'aquest cap de setmana es centrarà en la zona del Passeig Marítim i de Parc d'Aro i comptarà amb el suport de l'Ajuntament de Platja d'Aro i de l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, adherida a la FECASARM.

Pel que fa als danys i perjudicis derivats dels fets ocorreguts el 2 d'agost, que la FECASARM ja va xifrar entre uns 120.000 i uns 150.000 euros, la patronal els començarà a reclamar en nom d'aquells afectats que els ho estan demanant a partir de l'1 de setembre.