L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà va celebrar dijous dos plens: un per reprovar l'acció del govern en la gestió de la crisi de l'aigua -cosa que no va prosperar- i un altre de dos punts més, un dels quals era aprovar definitament el pla parcial urbanístic SUD-02 Josep Irla -un descampat que es troba just davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra-, que l'alcalde Lluís Sais (ERC) es va veure obligat a deixar sobre la taula ja que ni els seus socis de govern (la CUP i ICV-EUiA) hi donaven suport. El pla parcial inclou la construcció d'un supermercat en aquest espai, d'acord amb el document del pla parcial.

Els tres grups de l'oposició (Independents per la Bisbal-PSC, Compromís per la Bisbal i CiU) van coincidir que el pla es tramitava «amb moltes presses». Per la CUP, Josep Maria Castells va exposar que el vot dels tres regidors seria un en contra i dues abstencions. Per un costat, va exposar que la tramitació i possibilitat que s'hi instauri una gran superfície és correcta amb el POUM, però per l'altra, ni comparteixen aquest planejament urbanístic ni l'obertura d'un nou supermercat. Maite Bravo (ICV-EUiA) va coincidir que una gran superfície «no respon al petit comerç que volem».

Lluís Sais, al seu torn, va retreure a l'oposició que el mandat passat, quan eren al govern, van aprovar tots un POUM?que permet la ubicació d'aquesta gran superfície comercial. I va recordar que el pla parcial s'ajusta al que diu al POUM?i que, a més, té tots els informes favorables. En veure que no tenia majoria per aprovar-lo, Sais va retirar el punt de l'ordre del dia. c.t.b. la bisbal d'empordà