La tarda del dia de Reis d'aquest 2016 va suposar per als Mossos d'Esquadra fer una troballa molt inesperada i alhora molt trista. En un pis del barri de Sant Pau de Girona hi havia un nen de set anys mort, en avançat estat de descomposició, que feia setmanes que era al domicili. El cadàver estava en un llit tapat per una manta. En seu judicial els pares van destacar que no assumien el fet que el seu nen de 7 anys hagués mort i esperaven que es «despertés». Aquesta és una de les troballes de cadàvers més recents però també n'hi ha hagut de molt destacades a la província sobretot aquest any. Per exemple, el 31 de gener a Roses un aficionat a la pesca submarina va trobar vuit cranis i altres restes òssies a la platja dels Palangrers, a tocar de la sorra on els banyistes estiren la tovallola. De moment no s'ha pogut esbrinar d'on provenen ni tampoc de si formaven part d'algun ritu.

Unes altres restes òssies que es van trobar recentment també per sorpresa van ser el descobriment macabre que van fer uns caçadors que el 23 de gener estaven caçant per la zona de la carretera que porta de Sant Hilari Sacalm fins a Osor. Estaven fent la batuda del senglar i veure trobar que els seus gossos s'havien desviat de la zona i van trobar una tenda.

La sorpresa va venir quan van trobar que hi havia restes d'ossos antics a fora i en mirar a dins hi van aparèixer un crani humà. Aquest home es va poder identificar finalment gràcies al telèfon mòbil i d'altres pistes. Era un jove que vivia a Toledo i estava desaparegut.

Si ens remuntem al 25 de setembre de 2013, dos homes que buscaven ferralla pels marges a prop de la platja de Sa Riera, a Begur, van trobar un cadàver embolcallat amb plàstics, precintat i tancat dins una bossa de brossa. El cos no estava sencer i al cap d'uns dies es va trobar el crani. Eren les restes d'un empresari de Pals.