L'Ajuntament de Palafrugell ha tret a licitació l'execució de les obres de remodelació del passeig Cypsele de Llafranc per un import d'1.870.313,79 euros (IVA inclòs) que finançarà íntegrament el consistori i que està previst que s'inicïin a la tardor amb una durada de nou mesos. Segons el plec de clàusules que ha publicat l'Ajuntament a la seva web municipal, l'actuació es dividirà en dues fases: la primera, corresponent a la infraestructura del passeig, que tindrà un pressupost de 458.596,98 euros i un període d'execució de tres mesos; I la segona, corresponent a la urbanització de l'espai, que tindrà un import d'1.411.716 euros i està previst que es realitzi en sis mesos. L'adjudicació d'aquest contracte -segons l'ens municipal- es farà per procediment obert i les ofertes es podran presentar fins al pròxim 23 d'agost.

Redactat per BCR Arquitectes a partir de les aportacions fetes pels ciutadans a través de diferents jornades participatives, els treballs consistiran en la renovació del passeig tant en l'aspecte de la superfície amb una nova calçada i noves voreres com pel que fa al subsòl, amb actuacions al clavegueram, instal·lació d'enllumenat públic, subministrament d'aigua i altres serveis.

La remodelació engloba des de l'inici del passeig de la banda de la riera, fins a l'accés del port nàutic. La zona de la plaça del Promontori quedarà afectada només a l'espai comprès entre la línia d'edificacions del costat de mar i la platja. La circulació des de l'entrada del passeig fins a la plaça del Promontori serà de sentit únic amb una amplada inferior a l'actual. Pel que fa a la plaça fins al port es mantindrà el doble sentit per facilitar-ne l'accés. La calçada a la zona de la riera i de la plaça del Promontori estaran a un sol nivell.

Respecte a la vegetació del passeig, es mantindrà l'arbrat existent, característic de l'indret, i es reordenaran les zones enjardinades.

Així, segons va valorar el consistori després de la presentació del projecte al mes de febrer passat, aquest destaca per "conservar al màxim l'essència del nucli costaner, mantenint l'estètica i la tipologia de materials i vegetació del passeig actual, alterant al mínim l'atmosfera que té".