L'Ajuntament de Pals ha signat un acord amb l'entitat Guifi.net, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la construcció d'una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral que asseguri un accés a internet just i de qualitat per a tothom.

Aquest conveni formalitza i reconeix de forma explícita l'acord ja existent, pel qual el consistori cedeix un seguit d'espais que l'entitat utilitza per a la ubicació d'equips, cablejat i instal·lacions electròniques que proporcionen connexió a internet gratuïta a diversos veïns i espais municipals.

A més, el nou acord, posa les bases per a futures noves cessions d'infraestructura que permetin a l'entitat ampliar el servei ofert al poble. «Amb aquest nou marc de cooperació, l'Ajuntament obre la porta a eixamplar l'actual col·laboració, que busca proporcionar un accés a la xarxa lliure, obert i neutral per a particulars i empreses» diu el consistori.

Per la seva banda, l'entitat Guifi.net es compromet a gestionar la xarxa amb plenes garanties de transparència i a vetllar per tal que els operadors que hi exerceixin activitats amb ànim de lucre ho facin en condicions de lliure mercat i de forma respectuosa amb l'ètica comercial».