La Plataforma Salvem Can Rius de Sant Feliu de Guíxols ha convocat per aquest dissabte al migdia una concentració per reclamar la retirada d'un cartell de restricció d'ús que el concessionari del Club de Mar aplica sobre un espai que anomenen solàrium. La plataforma, que compta amb el suport dels partits d'ERC, ICV-EUiA, Guíxols des del Carrer i la CUP, anuncia la manifestació amb el següent missatge: «Després de l'enderroc del mur, continua la lluita per l'alliberament de l'espai públic... bronzeja't a Can Rius». Aquesta serà la segona manifestació de la Plataforma per reclamar l'alliberament d'aquest espai: la primera fou el 7 de juliol de 2012 per exigir l'enderroc del mur que impedia directament l'accés a aquest espai del litoral ganxó.

Al ple del passat mes de juny, el grup municipal de Guíxols des del Carrer, a l'oposició a l'Ajuntament ganxó, va presentar una moció per forçar el concessionari del Club de Mar a retirar aquesta restricció d'ús d'un espai que, afirmen, es troba en la zona maritimoterrestre. Guíxols des del Carrer hi denunciava que el Club de Mar hi havia col·locat un rètol -que encara hi és- que prohibeix l'accés a la zona que anomenen solàrium. Guíxols des del Carrer posava de manifest que aquesta actuació del Club de Mar incompleix la resolució de la Generalitat de Catalunya que dictava, a més de la reobertura del pas públic del camí de ronda, que s'havien de retirar els cartells que indicaven la prohibició d'accés. La moció va ser aprovada per unanimitat, però l'equip de govern (del qual forma part ERC) ja va precisar que aquesta reclamació es troba en terreny de Costes de la Generalitat, de manera que va manifestar que traslladaria la situació que hi ha a l'administració catalana.

A més d'aquesta nova ocupació de l'espai, Guíxols des del Carrer va denunciar aleshores que el Club de Mar també incompleix l'ordre de la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme que establia que l'embarcador hauria de disposar d'amarratges lliures per posar-los a disposició de l'ús públic. Aquella ordre, doncs, es va complir a mitges amb l'obertura del pas des de Can Rius, l'abril de 2013.