L'Ajuntament de Palafrugell ha adjudicat a l'empresa Aglomerats Girona SA les obres corresponents a l'obertura i construcció del vial de circumval·lació de la Ronda Nord de Palafrugell que, amb un traçat de prop de 500 metres, ha de transcórrer en la seva major part en terrenys de Begur. La seva obertura permetrà completar l'anella de circumval·lació del nucli urbà de Palafrugell, han precisat fonts de l'Ajuntament. El contracte ha estat adjudicat per un import de 548.379,82 euros, més IVA, i les obres tenen previst iniciar-se a final de setembre, amb un termini d'execució de sis mesos.

Fruit del conveni signat entre els ajuntaments de Palafrugell i de Begur aquesta infraestructura viària serà finançada íntegrament pel municipi de Palafrugell, que també es fa càrrec de les indemnitzacions que s'hagin derivat per l'obtenció dels terrenys per on ha de passar aquest vial, han afegit les fonts municipals de Palafrugell. Les obres de connexió del vial amb la zona industrial es faran de forma paral·lela a l'obertura de la ronda i seran finançades pels propietaris privats de la zona.

El traçat s'iniciarà en l'encreuament dels carrers de la Metal·lúrgia i de la Indústria del sector industrial de Palafrugell, després entrarà en terrenys del terme municipal de Begur i passarà pel sud de la masia de Can Frigolet, fins a connectar amb la rotonda de la plaça de Miquel Martí i Pol, de nou a Palafrugell.

El vial tindrà una calçada de set metres d'amplada amb un carril en cada sentit de circulació. Pel seu costat nord disposarà d'un passeig per a vianants de dos metres d'amplada i un carril bici d'1,80 metres, protegit de l'àmbit del trànsit de vehicles. En el parterre del costat nord se situarà l'enllumenat del vial.

El projecte contempla la plantació d'arbrat d'espècies ben adaptades a les característiques climàtiques de la zona i d'altres i diversos elements de jardineria, amb la corresponent xarxa de reg. El mobiliari urbà s'ubicarà al costat nord de l'encreuament del nou vial amb el camí de Can Frigolet i en la trobada amb la rotonda de la plaça de Miquel Martí i Pol, amb bancs de fusta tropical per a intempèrie i papereres metàl·liques.