La Policia Local de Castell-Platja d'Aro va detenir el passat dimarts 16 d'agost a l'integrant d'un presumpte grup criminal que utilitza mètodes molt sofisticats per realitzar robatoris. Es tracta de S.G.L., de nacionalitat espanyola, i que va ser arrestat per un presumpte delicte de robatori amb força en grau de temptativa, han informat fonts municipals.

L'alarma va sorgir quan a una patrulla que realitzava tasques de seguretat ciutadana els va cridar l'atenció un grup de cinc homes que es trobava en el parc on s'ubica el centre cívic, i que va reaccionar separant-se ràpidament en veure la patrulla policial -un fet molt habitual a la localitat costanera, on grups de joves amb conductes poc cíviques sovint es dissolen davant la presència policial, han precisat les fonts municipals-. Un cop alertades altres unitats de servei per fer més comprovacions, es varen detectar danys importants a la part posterior d'una gestoria, de la qual havien arrencat la reixa de la finestra i un aparell d'aire condicionat de grans dimensions, i havien fet un butron, és a dir, un gran forat al fals sostre a l'interior del local.

Tot seguit, a prop del lloc dels fets, els agents van localitzar un vehicle que contenia una bossa amb instruments professionals per obrir caixes fortes; un equip portàtil de tall per oxigen i acetilè (llança tèrmica), i una maleta amb equips d'interferència electrònica sofisticats (inhibidors de freqüència d'alarma), així com la documentació d'un home que no era el propietari del turisme.

L'home d'aquesta documentació, de nacionalitat espanyola i de nom S.G.L, i que va resultar ser del grup vist inicialment, va ser localitzat posteriorment assegut a la terrassa d'un restaurant i va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa, han afegit les fonts.

Els membres de la Policia Local van rebre el suport de l'àrea regional de recursos operatius i d'una unitat de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra, desplaçades al lloc per realitzar l'entrada al local afectat. Tot i que a l'interior no van trobar ningú, el dispositiu va frustrar que els lladres poguessin acabar el robatori.

D'altra banda, dos dies després, la Policia Local també va detenir dos ciutadans espanyols de 25 i 28 anys per un delicte de tinença de substàncies estupefaents, han afegit les fonts municipals.

Els fets van succeir el passat 18 d'agost, quan una patrulla de paisà que efectuava tasques de seguretat ciutadana a la zona centre de Platja d'Aro va observar un vehicle amb matrícula francesa amb un comportament sospitós i que ja estava sent investigat feia mesos per temes relacionats amb el tràfic de drogues. El cotxe feia diverses voltes a una zona d'estacionament mentre el conductor trucava des del seu telèfon mòbil. Els agents de paisà van decidir fer un seguiment i van observar com un altre home pujava al vehicle, moment en què els policies es van apropar i identificar com a agents. En l'escorcoll van localitzar substàncies estupefaents (100 grams d'haixix, 15 grams de cocaïna, èxtasis i crystal) així com una bàscula de precisió, dos telèfons mòbils, sis targetes SIM i un terminal que havia estat sostret a la localitat de Calonge en la modalitat coneguda com a robatori silenciós. Els detinguts van ser traslladats a la comissaria de la Policia Local.