Una veïna de Palafrugell, Fàtima Portí Sallent, va morir aquest dimecres en un accident mentre estava fent una cresta al Pirineu aragonès, al municipi de Benasc. La dona anava acompanyada en el moment del succés i l'home que anava amb ella va resultar il·lès.

En canvi, la dona va caure d'uns 100 metres d'alçària mentre continuaven la cresta que porta al cim del pic de l'Alba, situat a Osca. Malgrat l'arribada de l'helicòpter i dels especialistes en rescats de la Guàrdia Civil no van poder fer res per salvar-li la vida.

El succés va tenir lloc pels volts de les dotze del migdia del dimecres. La finada, acabava de fer un ràpel de 15 metres amb el seu company d'excursió. Després, expliquen fonts properes als afectats, van decidir continuar el camí i amb la cresta denominada Els quinze gendarmes que els havia de portar cap al pic de l'Alba de 3.118 metres.

Per causes que es desconeixen, la dona que era molt experimentada en un lloc aparentment sense dificultats, va precipitar-se i va caure uns 100 metres. El seu cos va acabar en una zona de pedres i de molta dificultat per a l'accés dels efectius d'emergències, ja que només s'hi pot accedir amb l'helicòpter.

L'acompanyant és qui va donar l'avís als serveis d'emergències i per fer el rescat es van activar especialistes del Greim (Grup de Rescat i d'Intervenció de Muntanya) de la Guàrdia Civil de Benasc, de la Unitat Aèria de la mateixa població del Pirineu d'Osca i un facultatiu del 061.

L'helicòpter va haver de sobrevolar la zona diverses vegades fins que va localitzar el cos de la gironina.

Un cop allà però, el metge i els agents de rescats de la Guàrdia Civil no van poder fer altra cosa que certificar la mort de la veïna de Palafrugell. Seguidament, els efectius de rescat van evacuar del lloc tant el cos de la víctima com el company que havia resultat il·lès. Un cop a Benasc, la funerària va traslladar el cos al dipòsit municipal.

Una enamorada de l'esport

Fàtima Portí Sallent, una jove de 36 anys nascuda a Artés -al Bages- i que residia a Palafrugell. Segons van relatar fonts de la família al diari Regió 7, del mateix grup editorial que Diari de Girona, Fàtima Portí hi vivia des de feia uns deu anys, però continuava estretament vinculada a Artés, el poble que l'havia vist néixer i créixer, ja que hi tenia pares, amics i altres familiars.

A Palafrugell, tal com van assegurar fonts municipals, Fàtima Portí treballava de mestra a l'escola Pi Verd. A més era una dona que pertanyia a l'Agrupació Excursionista de Palafrugell. En aquest municipi de la Costa Brava va ser on li va néixer la passió pels esports.

Segons va explicar la família, practicava, a banda de l'escalada, «la natació, el trekking, el ciclisme... li encantava la natura i el mar», recorden. Durant els darrers anys, la jove artesenca havia treballat com a mestra interina i havia estat precisament aquest estiu «quan li havien donat la plaça fixa per a l'escola on treballava».

Reconeguda a Palafrugell

Portí va ser proposada com a millor esportista de l'àmbit local durant la 32a edició de La Festa de l'Esport de Palafrugell celebrada aquesta primavera i organitzada per l'Institut Municipal d'Esports. Com que Portí formava part de l'Agrupació Excursionista de Palafrugell la van proposar i perquè estava molt implicada a l'esport.

Portí, que vivia a la vila de Palafrugell, deixa pares i dues germanes grans.

Ahir familiars van desplaçar-se a Osca per tal d'intentar agilitzar el procediment per traslladar el cos fins a Catalunya.