Els dos nous radars instal·lats al carrer de la Barceloneta, a Llofriu, han detectat un total de 977 infraccions per excés de velocitat en els primers 18 dies de funcionament, han informat fonts de l´Ajuntament de Palafrugell. Els radars es troben ubicats als dos extrems del tram de la C-66 que travessa el nucli urbà de Llofriu. La velocitat màxima registrada per un vehicle amb aquests nous aparells controladors ha estat de 98,9 quilòmetres per hora.

Els detectors de velocitat van entrar en servei el passat 6 d´agost en període de proves i, fins al moment, no es trobava en fase sancionadora. Serà a partir de l´1 de setembre quan l´administració procedirà a sancionar a aquells vehicles que superin la velocitat permesa en aquest tram, que és de 50 quilòmetres per hora.

En aquest període de prova, s´han recollit les dades dels vehicles que no han respectat el límit de velocitat i la Policia Local de Palafrugell n´està identificant els titulars, els quals rebran una carta comunicant la infracció comesa (sense sanció), que anirà acompanyada per la fotografia realitzada pel radar, han afegit les fonts.

Trànsit dens

L´alcalde de Palafrugell, Juli ­Fernández (PSC), ha mostrat la seva preocupació per aquestes dades ja que han estat recollides en un ­període de temps on la circulació es molt densa en aquesta via i, per tant, els vehicles haurien de circular més lentament, en teoria. Juli Fernández destaca «la ­importància de respectar els límits de ­velocitat establerts en benefici de la seguretat de tothom, més encara si tenim en compte que es tracta del tram urbà d´una carretera».

Per la seva part, la Policia Local de Palafrugell recorda que circular per aquest tram a més de 110 quilòmetres per hora suposaria que la infracció es convertiria en un delicte contra la seguretat del trànsit i seria sancionat com a tal, han conclòs les fonts.