L'Ajuntament de Palamós ha aprovat un projecte per rehabilitar el campanar de l'església de Santa Maria del Mar per un import de 39.000 euros (amb l'IVA inclòs), ha explicat el regidor d'Urbanisme, Jordi Pallí. D'aquesta manera, l'emblemàtic element patrimonial de l'horitzó de la vila marinera estarà unes setmanes en obres. Pallí ha precisat que els treballs els abona íntegrament l'Ajuntament ja que, a diferència de moltes altres esglésies, la de Santa Maria és propietat municipal, l'ús de la qual està cedit al Bisbat.

El regidor ha explicat que l'actuació se centra a reparar esquerdes del campanar i part de la balconada. Pallí ha concretat que aquests danys no representen cap risc que requereixi una intervenció urgent, però l'actuació és necessària per evitar que vagin a més i puguin provocar problemes. També es canviarà una de les bigues que sosté les campanes de l'església.

D'altra banda, Pallí ha concretat que els tècnics de l'Ajuntament treballen en la redacció d'un document que estableixi, jurídicament, els drets i els deures de l'administració i del Bisbat sobre el temple. El regidor ha afirmat que l'ús religiós «és clar», però que s'ha de posar per escrit, ja sigui amb un acord o un conveni entre les dues parts sobre les responsabilitats de cadascú.

Jordi Pallí ha afegit que fa uns mesos la parròquia va arreglar les humitats de la nau perquè es va considerar que formaven part del desgast ordinari, mentre que ara l'Ajuntament arreglarà el campanar perquè és un tema estructural. Amb l'acord, l'Ajuntament pretén definir i deixar escrit quines són les obligacions que tenen cadascuna de les parts.