La CUP rebutja l'eliminació d'una línia de P-3 al Vila-romà de Palamós

Retreu al Govern català que vetlla més per l'educació concertada que per la pública

02.09.2016 | 07:14
Joan Bohigas (a l´esquerra) i Benet Salellas ahir, davant del Vila-romà.
Joan Bohigas (a l´esquerra) i Benet Salellas ahir, davant del Vila-romà.

La CUP Sant Joan-Palamós va mostrar ahir el seu rebuig a la decisió del Departament d'Ensenyament d'eliminar una línia de P-3 d'una escola pública del municipi, la Vila-romà. A la roda de premsa hi van assistir el regidor de la CUP, Joan Bohigas, i el diputat Benet Salellas.

Els representants de la CUP van explicar que el fet que que Ensenyament ofertés per al proper curs vint places a l'escola Vila-romà ja posava de manifest la voluntat del govern català de retallar una línia. Bohigas va afirmar que «considerem urgent que el Departament d'Ensenyament rectifiqui la seva decisió d'eliminar la línia de P3 del Vila-romà».

Els cupaires van criticar que, mentre les retallades en educació es materialitzen en la supressió d'una línia de P3 en un escola pública, es mantenen totes les línies de la concertada. A més, van denunciar que aquesta decisió s'havia pres abans de les preinscripcions i creuen que només respon a una decisió política que vetlla més pel manteniment dels interessos de la concertada que en defensar i garantir una educació pública de qualitat.

Per aquests motius, l'assemblea local de la CUP exigeix que es repensi aquesta decisió i que el Govern de la Generalitat aposti decididament per l'educació pública amb el manteniment de totes les línies de les escoles públiques; reduir ràtios especialment a P3; i un compromís a retornar els recursos i serveis que s'han anat retallant en aquests darrers anys.

Els representants de la CUP van criticar que l'equip de govern de Palamós (ERC i CiU) havia deixat de lluitar per evitar aquest tancament, acceptant que la baixada de natalitat justifica aquesta retallada. Per la CUP, «les retallades en educació no responen mai a criteris demogràfics, sinó a prioritats polítiques com també la justificació de raons de demanda i el dret a decidir escola per part de les famílies».

La regidora d'Ensenyament, Natàlia Casellas, va deixar clar ahir que l'Ajuntament no té capacitat de decisió sobre aquest assumpte, però que hi segueixen treballant. Va recordar que havien aprovat una moció amb el consens de tots els partits -excepte la CUP- i les escoles públiques i concertades locals per demanar a Ensenyament que no és perdés cap línia de P3 o que, en tot cas, es recuperi el proper curs -aquest, n'hi haurà set-; però que el Departament els havia contestat que per ràtio -25 alumnes per aula- no podien mantenir una de les dues línies del Vila-romà i que es compromotien a desdoblar la que es conserva si arribava als 29 alumnes, cosa que no ha passat.

Casellas va insistir que és el Departament qui decideix i que el que fa l'Ajuntament és vetllar per una educació de qualitat i treballar on té competències: perquè les infraestructures estiguin equilibrades entre les escoles i facilitar la cohesió de la comunitat educativa palamosina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Adjudiquen les obres de la nova rotonda de Llofriu, que començaran al desembre

El giratori millorarà les entrades i sortides al municipi que ara són complicades quan es fan girs...

Clinton i Trump es converteixen en «caganers» abans del debat

Clinton i Trump es converteixen en «caganers» abans del debat

L'empresa gironina que confecciona les figuretes vol respondre a l'actualitat i a la demanda...

Palamós celebra la seva primera Mostra de Cervesa Artesana

Palamós celebra la seva primera Mostra de Cervesa Artesana

El "Mar de Birres" va comptar amb una desena de cerveseres catalanes, "food trucks", música i...

Retiren una xarxa del fons marí de les Illes Medes abandonada fa dos anys

Retiren una xarxa del fons marí de les Illes Medes abandonada fa dos anys

Han calgut dos dies i equipaments especials per treure-la alhora que es demostra que s'ha fet...

La Fecasarm vol que es jutgi les cinc monitores de la «flashmob» de la histèria

Considera que podien preveure amb antelació que aquesta activitat acabaria amb una estampida humana

Enllaços recomanats: Premis cinema