Un total de 1.196 usuaris han utilitzat fins aquest dimarts passat el servei de bany adaptat de la platja de Torre Valentina, a Sant Antoni. Sota el nom de La platja a l'abast de tothom, l'Ajuntament de Calonge ofereix un servei de bany adreçat a persones amb algun tipus de discapacitat. El volum d'usuaris d'aquest servei ha anat creixent any rere any, fent un salt quantitatiu important en els darrers dos anys. Així, si l'any 2014 aquest servei el van utilitzar 549 persones, el 2015 el nombre d'usuaris es va gairebé duplicar, i va arribar als 1.059. Aquest estiu el servei ha continuat creixent, i els 1.196 usuaris suposen un increment de gairebé el 13%, han informat fonts municipals. El servei estarà en funcionament fins al 18 de setembre.

La platja a l'abast de tothom ofereix un servei d'assistència integral, amb monitors especialitzats i amb tots els serveis necessaris per facilitar el bany a persones amb qualsevol tipus de discapacitat, i persones amb mobilitat reduïda.

Aquest servei, que va entrar en funcionament el 2014, també va ser escollit per representar Catalunya, conjuntament amb les Vies Verdes, a la sisena edició dels Premis Europeus d'Excel·lència Turística (Premis EDEN) l'any 2013, quedant finalista en aquella convocatòria. El servei de La platja a l'abast de tothom va començar a la platja de Torre Valentina el 2004. Des de llavors el nombre d'usuaris ha anat creixent, com també la millora de les instal·lacions.